Μεταγραφές; Το ρόστερ είναι πλήρες!

Κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ζητούσαμε μεταγραφές εν όψει Ιανουαρίου. Κάποτε ξεφεύγαμε και λίγο ζητώντας επιτακτικά από τον προπονητή και τη διοίκηση να προχωρήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη για να φέρουν νέους ποδοσφαιριστές. Τώρα η θέση μας είναι διαφορετική. Βλέπουμε και εκτιμούμε ότι το σημερινό ρόστερ είναι τόσο ποιοτικό και πλήρες που δεν απαιτεί κάποια άλλη προσθήκη για να ξαναγίνει ο ΑΠΟΕΛ πρωταθλητής. Πέραν της πιο πάνω άποψης δεν ξεχνάμε και ότι για να έρθει κάποιος πρέπει να αποδεσμευτεί ένας ποδοσφαιριστής από το υφιστάμενο ρόστερ κάτι που θεωρούμε απίθανο να γίνει.  Μια ανάλυση του δυναμικού που έχει την τύχη να διαχειρίζεται ο Ιβάν ενισχύει περισσότερο την άποψη ότι, όχι μόνο υπάρχει μια τεράστια δυναμική από τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές, αλλά τους υποχρεώνει να κάνουν ότι είναι δυνατό για να παίξουν και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχίζοντας από τους τερματοφύλακες, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην αγχωνόμαστε γιατί ο Διονύσης Χιώτης είναι εκτός ομάδας. Αυτός μαζί με τον Πάρντο αποτελούν ότι καλύτερο μπορεί να ζητά ένας προπονητής με τρίτη λύση τον πιο έμπειρο πλέον Κίσσα. Δεν θέλουμε δηλαδή κανένα άλλο τερματοφύλακα.

Στους πλάγιους αμυντικούς, έχουμε Πουρσαιτίδη, Σολωμού δεξιά, Μποαβεντούρα, Αλεξάνδρου, αριστερά και τον Ηλία να μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις. Μέχρι το Μάιο, μπορούν άνετα αυτοί οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν με άνεση το πρωτάθλημα. Ούτε και εδώ υπάρχει ανάγκη άλλης προσθήκης.

Ο Ολιβέιρα, ο Κακά, ο Ζόρζε και όταν χρειαστεί ο Γιάχιτς συμπληρώνουν με το παραπάνω τις απαιτήσεις που θέλει το κέντρο της άμυνας και δεν υπάρχει λόγος να αποκτηθεί άλλος ποδοσφαιριστής. Πίντο, Μοραίς, Γιάχιτς και Σατσιάς μπορούν να καλύψουν τις δύο θέσεις, ενώ σαν επιτελικούς έχουμε πλέον δύο ποδοσφαιριστές για μια θέση, το Μαρσίνιο και το Μπελαίντ. Μιλάμε για έξι συνολικά ποδοσφαιριστές για τις τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή και είναι υπερβολίκο να ψάχνει κανείς για άλλη προσθήκη.

Πάμε στα επιθετικά άκρα όπου έχουμε τους Μαντούκα, Τρισκόφσκι, Χαραλαμπίδη, Ατόρνο. Ότι καλύτερο για μια ομάδα της Κύπρου με δύο από αυτούς να μένουν στον πάγκο, εκτός αν ο Ιβάν συνεχίσει να βάζει στην επίθεση τον Τρισκόφσκι. Είτε μόνο, είτε με τον Αίλτον. Αν παίξει όμως με δύο επιθετικούς, τότε περισσεύει ένας μεσοεπιθετικός και πάει επίσης σαν εναλλακτική λύση.

Ο Αίλτον και ο Σολάρι είναι οι επιθετικές επιλογές με την προσθήκη του Τρισκόφσκι, άρα υπάρχει η άποψη ότι για πρώτη φορά ο ΑΠΟΕΛ δεν καίγεται και ούτε χρειάζεται άλλη μεταγραφή τον Ιανουάριο.

Συμπερασματικά έχουμε ένα ρόστερ με 23 συνολικά ποδοσφαιριστές που είναι το πιο ισχυρό ρόστερ που έφτιαξε ποτέ ο ΑΠΟΕΛ. Το ότι έχουν παρατηρηθεί κάποια κενά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η λύση είναι η μεταγραφική ενίσχυση αφού πάντα οι λεγόμενοι βασικοί θα είναι ποιοτικότεροι από τους λεγόμενους παγκίτες. Ο μόνος λόγος για να χρειαστεί να γίνει μεταγραφή τον Ιανουάριο, είναι μόνο αν φύγει κάποιος από τους 23 ή στη δυσάρεστη περίπτωση, που προκύψουν σοβαροί τραυματισμοί. Αλλιώς, μένουμε με αυτούς και τους ζητάμε να κάνουν το αυτονόητο. Το ΑΠΟΕΛ να ανέβει και να τερματίσει στην κορυφή τον ερχόμενο Μάιο.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!