Μεταγραφική ενίσχυση: Δύσκολη έως απίθανη

Ναι μεν στη σκέψη όλων μας είναι ο αγώνας της Τρίτης αλλά υπάρχει ζωή και μετά από αυτόν. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας θα γνωρίζουμε σε ποιους ομίλους θα αγωνιζόμαστε και παράλληλα θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα κεφάλαιο που απασχολεί τους πάντες είναι αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης, όπου τα νεότερα δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα. Η προσπάθεια για απόκτηση του λεγόμενου αντι Μαρσίνιο παρά το ότι έχει εντατικοποιηθεί την εβδομάδα που πέρασε δε έφερε τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δυο περιπτώσεις παικτών πέρασαν τα περίφημα πλέον κριτήρια του Γιοβάνοβιτς αλλά δεν προχώρησαν. Η μια μάλιστα περίπτωση που κρίθηκε ως εξαιρετική αφορούσε παίκτη που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία Ισπανίας αλλά η ομάδα του αρνήθηκε να τον παραχωρήσει επικαλούμενη την αναγκαιότητα του αλλά και το μικρό χρονικό διάστημα που θα είχε στη διάθεση της προκειμένου να αναπληρώσει το κενό. Με αυτά τα δεδομένα οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν έστω και αν ο παίκτης ήθελε να έρθει στον ΑΠΟΕΛ.

Όπως γίνεται αντιληπτό και τονίζεται κατά καιρούς και από το επίσημο ΑΠΟΕΛ ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει διαχρονικά για παίκτες που θα μπορούν να διεκδικήσουν θέση βασικού αν είναι δυνατό άμεσα. Μπορεί αυτό να μην έχει συμβεί με τις τρεις φετινές μεταγραφές αλλά δεν παύει να είναι μια αρχή που ο προπονητής προσπαθεί να εφαρμόσει. Ο χρόνος πλέον λειτουργεί εις βάρος μας αφού οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές είναι λίγοι και από ότι φαίνεται δεν πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει ο προπονητής για το δημιουργικό μέσο που ψάχνει.

Είναι αναμενόμενο να μην το ακούσουμε από επίσημα χείλη αλλά η άποψη όλων μας είναι ότι δεν βγαίνει η χρονιά με το υφιστάμενο ρόστερ. Το δεν βγαίνει για τους οπαδούς μας σημαίνει ότι δεν βγαίνει με την προϋπόθεση ότι τον Μαϊο του 2012 πρέπει να είμαστε και πάλι πρωταθλητές. Είναι για αυτό που Γιοβάνοβιτς και Κυριακίδης πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους, να κινήσουν γη και ουρανό έτσι ώστε να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια.

Εξάλλου πρέπει να αποδείξουν ότι έμαθαν από τις παραλείψεις που μας στέρησαν το πρωτάθλημα προ διετίας, αφού το να επικαλούμαστε τους μαζεμένους τραυματισμούς είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!