Μετρούμε διαφόρων ειδών απώλειες

Είναι αναπόφευκτο οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες να φέρουν και τα πρώτα μουρμουρητά. Το ότι φέραμε ισοπαλία με τον τρόπο που τη φέραμε με τον Εθνικό, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Γιοβάνοβιτς περί πληρέστατου ρόστερ έδωσε αφορμή για δικαιολογημένη κριτική και σχόλια από πολλούς. Κατανοούμε και την ανάγκη της διοίκησης αλλά και του προπονητή να στρέψουν την προσοχή τους προς τη διαιτησία του Γλυκή, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν καθόρισε το αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι ότι ο αγώνας έμεινε στην ισοπαλία γιατί η απόδοση του ΑΠΟΕΛ κυμάνθηκε στην μετριότητα. Η κατοχή της μπάλας δεν ήταν αρκετή αφού η ομάδα μας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά για διάφορους λόγους. Η διάταξη 4-4-2 δεν επέτρεψε τη σωστή οργάνωση αφού οι Πίντο και Κοσόφσκι δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε από τα δυο άκρα. Μοραίς και Μιχαήλ από τον άξονα δεν είχαν ποτέ οργανωτικές ικανότητες, ενώ ούτε η είσοδος του Χαραλαμπίδη δεν βοήθησε αφού έδειχνε και ήταν κουρασμένος.

>

Η πίεση να μπει στην ομάδα ο Ονουάτσι και να δείξει ότι ήταν δικαιολογημένη η φασαρία και τα λεφτά που δαπανήθηκαν, ήρθε μπούμεραγκ αφού ο Νιγηριανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Τέλος ο Ζεβλάκοφ δεν βρέθηκε ποτέ θέση βολής και αναλώθηκε σε ανούσιες ενέργειες εκτός περιοχής.

Ζητούμενο η ανασύνταξη δυνάμεων
Οι υποχρεώσεις τρέχουν και το γεγονός ότι έχουμε την Τρίτη τον αγώνα με τη Σάλκε και την Κυριακή ξανά πρωτάθλημα με τη δυνατή φέτος ΑΕΛ, δεν αφήνει περιθώρια για πολλά μουρμουρητά. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να βρει του τρόπους έτσι ώστε να βελτιωθεί η ομάδα μας και να επιστρέψει στις νίκες κυρίως στο πρωτάθλημα. Το έργο του γίνεται εκ των πραγμάτων δύσκολο αφού μετρά πλέον απουσίες σημαντικών παικτών και ίσως συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να αντικατασταθούν τόσο εύκολα.

Ο Σεγκιρί επιβεβαιώνει πολύ νωρίς ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στη διαθεσιμότητα του αφού θα χάσει τον αγώνα με τη Σάλκε ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει και την ΑΕΛ. Πέραν αυτού ερωτηματικά κουβαλούν οι Φλορέα και Μιχαήλ.

Σε διοικητικό επίπεδο πρέπει εάν αυτό είναι εφικτό να βρεθούν οι τρόποι με του οποίους θα μπορέσουν να ληφθούν υπόψη οι παραινέσεις μας από αυτούς που ελέγχουν το παρασκήνιο. Εξαγγελίες για κάθοδο ξένων διαιτητών αποδεικνύουν την ανικανότητα μας να ασκήσουμε αποτελεσματικά πιέσεις στα κέντρα αποφάσεων και αφήνουν εκτεθειμένους πάνω από όλα τους Ζιβανάρη και Λοϊζίδη.

Έπεσε από την κορυφή η Σάλκε
Αν και βρέθηκε να προηγείται με 0-3 μέσα στο Ντόρτομουντ, η Σάλκε ισοφαίστηκε στο τελευταίο λεπτό και με την ισοπαλία έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Για τη Σάλκε που τέλειωσε τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολών σκόραραν οι Φαρφάν, Βέστερμαν και Μπαρνέτα.

Το γκολ της ισοφάρισης

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!