Με αφορμή την μεταγραφή Μήτρογλου

Η μεταγραφή του Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ για το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ ξύπνησε μνήμες σε μερίδα οπαδών μας που θυμήθηκαν ότι προ διετίας το όνομα του Έλληνα διεθνή επιθετικού ήταν ανάμεσα σε αυτά που ακούστηκαν για τον ΑΠΟΕΛ. Το απωθημένο των οπαδών μας για ποιοτικό και έγκαιρο προγραμματισμό και το κατήγορο προς τον Γιοβάνοβιτς για την αναποφασιστικότητα του είναι συζητήσεις που γίνονται ακόμα και σήμερα. Επειδή η περίπτωση Μήτρογλου είναι πλέον σημαντική οφείλουμε να κάνουμε αναδρομή στο χρόνο για να θυμίσουμε τι είχε πραγματικά συμβεί τον Ιανουάριου του 2012. Το πρώτο και πιο σημαντικό δεδομένο είναι ότι ο Μήτρογλου δεν είχε προταθεί ποτέ στην ομάδα μας με οποιονδήποτε έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

Όπως συμβαίνει με δεκάδες περιπτώσεις έτσι και σε αυτή τα ελλαδικά μμε σκαρφίστηκαν ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ το οποίο τότε ήταν φορτωμένο με τα εκαταμμύριο ευρώ του Champions League και αναζητούσε επιθετικό. Πρέπει να θυμίσουμε ότι τα σχετικά ρεπορτάζ των ελλαδικών sites έκαναν λόγο για δελεαστική πρόταση της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που για όσους γνώριζαν τον τρόπο που λειτουργούσε η διοίκηση και ο προπονητής δεν υπήρχε περίπτωση να δαπανήσουμε. Ήταν τότε επίσης που ο Χατζηλιασής προχώρησε σε μια από τις πολλές υπερβολικές και αχρείαστες δηλώσεις του στην προσπάθεια του να διαψεύσει το υποτιθέμενο ενδιαφέρον μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σχετικά με την περίπτωση του Μήτρογλου που τότε ήταν δανεικός στον Ατρόμητο του Δώνη αφού ο παίκτης δεν ήταν στις επιλογές του Βαλδέρβε. Πραγματικότητα επίσης ήταν και το ότι η προτεραιότητα του Έλληνα επιθετικού ήταν πάντοτε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα αλλά και το ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και την πιο θετική άποψη για τον παίκτη.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!