Με καλή διάθεση και σοβαρότητα

Ο Γιοβάνοβιτς είπε τα αυτονόητα στη σύντομη σε διάρκεια δημοσιογραφική του και αυτό που κρατάμε είναι την επισήμανση του ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την Σαλαμίνα αλλά αυτό δεν μας εγγυάται τη νίκη. Ο προπονητής μας τόνισε την ανάγκη να παρουσιαστούμε σοβαροί και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση να παραμείνουμε στην κορυφή. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για Σαλαμίνα: «Η ομάδα μας έχει στόχο να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Ποιοτικά πιστεύω είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν εγγυάται επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο. Εκείνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, να κάνουμε καλό παιχνίδι, που περιλαμβάνει πολλά τρεξίματα, και να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κερδίσουμε. Η Σαλαμίνα έδειξε στο πρωτάθλημα ότι είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και είναι μία υπολογίσιμη ομάδα και σε μία υπολογίσιμη έδρα. Πρέπει να έχουμε καλή διάθεση»

Για τους τραυματίες: «Σίγουρα ο Ζουέλα και ο Αλεξάνδρου εξακολουθούν να κάνουν ένα ατομικό πρόγραμμα. Τραυματισμούς αντιμετώπισαν ο Μπόρδα και ο Στάθης, οι οποίοι όμως πήραν μέρος και οι δύο στη σημερινή προπόνηση. Σίγουρα θα έχω ξεκάθαρη εικόνα στην αυριανή προπόνηση, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα τους έχω στη διάθεσή μου».

Για την αποτελεσματικότητα της ομάδας:«Γενικά έχουμε καλή αποτελεσματικότητα αν εξαιρέσουμε τους αγώνες στην Ευρώπη. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την παραγωγή του παιχνιδιού και των ευκαιριών. Η αποτελεσματικότητα για εμάς είναι σημαντικό στοιχείο. Μπορούμε σαν ομάδα να διαφοροποιήσουμε το σχηματισμό μας. Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, είχαμε τεράστια προβλήματα με χαμηλότερες ομάδες, και δεν κάναμε ευκαιρίες. Σαν ομάδα έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ανάλογα με τον αντίπαλο και τους στόχους που έχουμε σε συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσον αφορά τις ισορροπίες μας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχαμε πιο σοβαρή εικόνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τη συχνή αναφορά που κάνει για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Είμαι ρεαλιστής και η αλήθεια είναι ότι μετά από τον αποκλεισμό μας, είχαμε περισσότερη πίεση. Μπορεί να είναι και θετικό αυτό. Είναι ένας παράγοντας που σίγουρα «έπαιξε» ρόλο. Αγωνιστικά δεν μας κόστισε, όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι κάτι σίγουρα που μας πιέζει για να τα πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα. Απλά μιλάμε για τις πρώτες 6 αγωνιστικές».Για την καλή απόδοση με Ολυμπιακό«Ξέρετε τον ΑΠΟΕΛ. Ο σχηματισμός που και εσεις ξέρετε, μας δίνει καλή κυκλοφορία. Είναι όμως ανάλογα με τον αντίπαλο. Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Υπήρχαν όμως κάποια θετικά στοιχεία, όπως η ισορροπία στις γραμμές χωρίς την μπάλα. Ναι λειτουργήσαμε σε αυτο πολύ καλύτερα. Είχαμε πιο σταθερή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο».

Για την παράδοση στο «Αμμόχωστος»: «Παραδοσιακά η Σαλαμίνα είναι ένας καλός και υπολογίσιμος αντίπαλος. Πάντα παίζουν καλά εναντίον μας, είτε εντός είτε εκτός, ενώ έχουν και μια δύσκολη έδρα. Δεν έχουμε να αλλάξουμε κάτι στην προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η προϊστορία μας αναγκάζει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε αυτό το παιχνίδι».

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!