Μην τους αφήνετε να αλωνίζουν

Είναι πραγματικότητα ότι ως ΑΠΟΕΛίστες ξέρουμε να βλέπουμε τα του οίκου μας και να μην ψάχνουμε δικαιολογίες σε στιγμές αποτυχίας, ρίχνοντας την ευθύνη κατά κύριο λόγο στην ομάδα μας και όχι σε εξωγενείς παράγοντες. Αυτό μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι εν μέρει κατάφερε να μας το περάσει εδώ και λίγα χρόνια η στάση της διοίκησης που αρνείται πεισματικά να μπει στην διαδικασία κατηγοριών και σχολιασμού διαιτητικών λαθών. Αυτή η προσέγγιση όμως έχει σοβαρό κόστος στην ομάδα μας. Οι διαιτητές αγωνίζονται μαζί μας ξέροντας εκ το προτέρων ότι οποιαδήποτε λάθη τους δεν θα λάβουν ιδιαίτερη προβολή και η προσέγγισή μας τις πλείστες των περιπτώσεων  θα είναι ήπια.

Ο κόσμος, βλέποντας την παθητική αντίδραση παιχτών και πάγκου σε διάφορες αμφισβητούμενες αποφάσεις, έπαψε να το παλεύει από μόνος του την ώρα του παιχνιδιού. Έτσι με την στάση όλων μας, η οποιαδήποτε αμφισβήτηση προς τον διαιτητή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Με πάσα ευκολία αρνούνται να σφυρίξουν πέναλτι,  κιτρινίζουν τους παίχτες μας, αφήνουν το σκληρό παιχνίδι να εξελίσσεται επικίνδυνα, δεν αξιολογούν σωστά τα λεπτά της καθυστέρησης με βάση τις σκόπιμες διακοπές κατά την διάρκεια του αγώνα και πάει λέγοντας….

Η λογική λέει ότι την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος που διανύουμε, πολλοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την στάση μας. Οι διαιτητές, δεν είναι καθόλου αθώοι και έχουν και αυτοί την ατζέντα τους ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να δείξουν πρόσωπο στους αγώνες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.  

Η επιλογή του Μάριου Παναγή για τον αυριανό αγώνα δεν είναι και τόσο αθώα. Ο κλόνος τους Τράττου, προσπαθεί συχνά να αποδείξει ότι δεν επηρεάζεται από τις οπαδικές του προτιμήσεις αλλά αυτό δεν μας πείθει.

Ο κόσμος, πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε να μας αντιμετωπίσουν ως μια μικρή ομάδα λόγο της στάσης μας. Αυτό έχουν υποχρέωση να το κάνουν και όσοι αγωνίζονται. Ο Ιβάν στον αγώνα κυπέλλου με την αελ την Τετάρτη, για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ, πήγε να μιλήσει στον 4ο διαιτητή το ημίχρονο. Αυτό φανερώνει ότι ακόμα και ο πιο συνετός και ήπιων τόνων προπονητής, δεν ήταν ικανοποιημένος με την στάση των διαιτητών απέναντι μας.

Δείξτε πιγμή και αντίσταση σε αυτούς που εσκεμμένα προσπαθούν να μας βλάψουν. Αρχής γενομένης αύριο, ας γίνουμε πιο εκδηλωτικοί και ας αντιδρούμε σε βαθμό που δεν βλάπτουμε την ομάδα σε όποιες αποφάσεις στερούν από την ομάδα μας την ίση μεταχείριση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!