Μοράις και ΑΠΟΕΛ: συγκοινωνούντα δοχεία

Το δείγμα γραφής μεγαλώνει και μαζί ο προβληματισμός για την μέχρι σήμερα παρουσία του Νούνο Μοράις. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το άλλο πολύτιμο γρανάζι της μηχανής του ΑΠΟΕΛ, ο Έλιο Πίντο, αλλά θα ασχοληθούμε με τον Νούνο ο οποίος και στον αγώνα με την ομόνοια προβλημάτισε. Ο Μοράις και η μεσοαμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν ο Πορτογάλος είναι στα καλά του, τότε και η ομάδα μπορεί να λειτουργεί σωστά. Ο Μοράις τα τελευταία 4 χρόνια ήταν ο πιο ποιοτικός αλλά και σταθερός παίκτης. Φέτος ψάχνεται και μαζί του ψάχνεται ολόκληρη η ομάδα. Το πρόβλημα άρχισε από τους ευρωπαϊκούς αγώνες όταν η Ααλεσούντ και πιο μετά η Νέφσκι έκαναν πάρτι καταφέρνοντας να κερδίσουν με σχετική ευκολία τη λεγόμενη μάχη του κέντρου. Το πρόβλημα συνεχίστηκε και στους αγώνες πρωταθλήματος όταν ο Πίντο πήρε τη σκυτάλη των μέτριων αποδόσεων.

Όλοι νόμισαν ότι η αποχή του Μοράις λόγω της περσινής τιμωρίας θα τον βοηθούσε να επιστρέψει πίσω έτοιμος έτσι ώστε να βελτιωθεί η προβληματική μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας. Ούτε και αυτό όμως έγινε αφού τόσο με τον Απόλλωνα όσο και με την Ομόνοια ο Πορτογάλος έδειξε να θέλει αλλά να μην μπορεί.

Είναι πρωτόγνωρο για όλους μας να βλέπουμε τον Νούνο να μην μπορεί να αναχαιτίσει τις επιθέσεις των αντιπάλων και να τρέχει αναποτελεσματικά να φτάσει αντιπάλους. Το πρόβλημα ίσως να γίνεται μεγαλύτερο στο 4-4-2 και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τον προπονητή.

Το σίγουρο είναι ότι με τον Μοράις να μην μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα δημιουργείται σοβαρά πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας αφού λείπει η ασπίδα προστασίας που βοηθά την αμυντική τετράδα να λειτουργήσει σωστά. Η μπάλα δεν περνά επίσης αρκετά από τα πόδια του Μοράις όταν έχουμε κατοχή γεγονός που δεν επιτρέπει στην ομάδα να αναπτυχθεί σωστά και με ηρεμία.

Ο κόσμος αναπόφευκτα αναζητεί εξηγήσεις για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του για χρόνια πιο σταθερού μας παίκτη. Η πιο άδικη και επιπόλαιη εξήγηση είναι ότι η πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του για τρία χρόνια και οι ψηλές απολαβές τον έχουν επηρεάσει αρνητικά.

Τα αίτια είναι βαθύτερα και πρέπει να αναζητηθούν στη ψυχολογική και σωματική κούραση που κουβαλά ο παίκτης από την περσινή υπερπροσπάθεια. Οι ειδικοί επί του θέματος γνωρίζουν καλύτερα από τον κόσμο που αρκείται στο γνωστό «έκρουσεν». Ο ΑΠΟΕΛ για να μπορέσει να βελτιωθεί και να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχει μεγάλη ανάγκη από τον Μοράις να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα. Ρεαλιστικά αν κάνει ένα καλό μισό πρωτάθλημα μας αρκεί. Αυτό είναι το ζητούμενο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!