Μπέν Σιμόν: εύκολη λύση στα λόγια

Η διοίκηση καλείται να πάρει μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που δεν είναι άλλη από την επιλογή του για τον νέο προπονητή του ΑΠΟΕΛ. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Ερωτοκρίτου και οι συνεργάτες τους θα αποφασίσουν για την πρόσληψη ενός προπονητή αφού όταν ανάλαβε τον Οκτώβριου του 2008 ο Γιοβάνοβιτς ήταν ήδη προπονητής. Παρόλο που δεν μας αρέσει και δεν ασχολούμαστε με την ονοματολογία  προπονητών ή και παικτών κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε μια συγκεκριμένη αναφορά. Πριν καν ακόμα επισημοποιηθεί η αποχώρηση του Σέρβου προπονητή άρχισε να κυκλοφορεί υπό μορφή φήμης αυτό του Ισραηλινού Μπέν Σιμόν.

Παρόλο που η διοίκηση ακολουθεί τη γνωστή τακτική του «ουδέν σχόλιο» σε off the record συζητήσεις επιβεβαιώνει ότι η περίπτωση Σιμόν αξιολογείται. Θα ήταν παράλογο να μην αξιολογείται λέμε εμείς αφού πρόκειται για τον προπονητή που είχε την ευθύνη της φετινής Αεκ, η οποία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Αυτό που κινεί το ενδιαφέρον της διοίκησης περισσότερο και από το ότι ο κόσμος βλέπει θετικά τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός πως το μισθολόγιο της φετινής Αεκ ήταν πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο του ΑΠΟΕΛ. Παρά το ότι δεν γνωρίζουν ποιος και με ποια διαδικασία έχτισε το ρόστερ η ανάγκη για ουσιαστική μείωση του μισθολογίου είναι το ζητούμενο.

Η διοίκηση φαίνεται να θεωρεί ότι ο Μπεν Σιμόν μπορεί να ψωνίσει καλά και φτηνά όπως επίσης και το να χτίσει μια ομάδα με τρόπο που να βγάζει μέσα στο γήπεδο το μάξιμουμ.

Για τον Σιμόν όπως και για κάθε περίπτωση προπονητή υπάρχει ένα ιστορικό και κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να αξιολογηθούν εις βάθος για να παρθεί η καλύτερη απόφαση. Πέραν της δυσκολίας που υπάρχει και μπορεί να ξεπεραστεί όσον αφορά τη δέσμευση του με την Αεκ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το οικονομικό.

Το κασέ του Ισραηλινού προπονητή στην Αεκ δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και το γεγονός ότι δουλεύει με ομάδα συνεργατών ίσως δημιουργήσει κάποιο θέμα. Το λέμε γιατί η διοίκηση φέρεται να ευνοεί παραμονή του Κόντη στον ΑΠΟΕΛ στο πόστο του βοηθού προπονητή, ελπίζοντας ότι ο προπονητής που θα προσλάβει θα αποδεχτεί κάτι τέτοιο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!