Μπορούμε και θέλουμε

Το βράδυ του Σαββάτου το ΑΠΟΕΛ έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει το βασικότερο του διεκδικητή στο πρωτάθλημα. Νίκη που θα δώσει τεράστια ώθηση σε όλους μας και θα ανατρέψει σε ένα μεγάλο βαθμό το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εδώ και καιρό. Σήμερα δεν κρίνεται το πρωτάθλημα αφού βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική και αν δεν κερδίσουμε ένα ντέρπι δεν είναι το τέλος του κόσμου. Κρίνεται όμως σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία και εμπιστοσύνη της ομάδας μας αφού ο κακός αγωνιστικός προγραμματισμός σε συνδυασμό με την απόδοση της ομάδας δημιούργησε την εντύπωση ότι το φετινό ΑΠΟΕΛ δεν είναι ισοδύναμο του περσινού.

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες δε σκέφτονται τίποτε άλλο και ο καθένας κάνει αυτά που μπορεί έτσι ώστε η ομάδα να πάει στο γήπεδο κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Από πλευράς διοίκησης η πρόσφατη καταβολή των μισθών του Αυγούστου, οι συναντήσεις με κάποιους παίκτες αλλά και η μαζική παρουσία των μελών του δ.σ στη τελευταία προπόνηση αποσκοπούν στο να στείλουν μήνυμα ενότητας αλλά και διαβεβαιώσεις ότι τα περσινά δεδομένα (έγκαιρες πληρωμές) θα συνεχιστούν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τη σειρά του επιχείρησε με το δικό του τρόπο να στείλει μήνυμα ενότητας και μέσα από κάποιες συναντήσεις όπως την ομαδική έξοδο για καφέ αλλά και σε συναντήσεις με ποδοσφαιριστές προσπαθεί να διορθώσει κάποια πράγματα που χαλούν το κλίμα στον Αρχάγγελο. Από αγωνιστικής πλευράς ο προπονητής των περσινών πρωταθλητών αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές του. Οι απουσίες των Κάψη και Ζε Κάρλος συνηγορούν ότι το ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί με διάταξη 4-5-1 την οποία θα αλλάξει μόνον εάν τα πράγματα εξελίσσονται αρνητικά. Με λίγα λόγια μόνον εάν βρεθεί πίσω στο σκορ με περισσότερα από ένα γκολ, ενδέχεται να δούμε το σχήμα να αλλάζει. Η απουσία του Καψή είναι από χτες δεδομένη και το πιο πιθανό σενάριο θέλει το Δασκαλάκη να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Σεγκιρί.

Στη μεσαία γραμμή όπου θα κριθούν πολλά η σημαντικότερη προσθήκη είναι αυτή του Μαρίνου Σατσιά ο οποίος μετά από δίμηνη αποχή επιστρέφει και αναμένεται να ηγηθεί των προσπαθειών. Η παρουσία του αρχηγού των γαλαζοκιτρίνων θεωρείται σημαντική αφού μπορεί καλύτερα από οποιονδήποτε να παίξει το ρόλο το κόφτη σε έναν αγώνα που η μεσοαμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ θα δοκιμαστεί. Δίπλα του ο Μιχαήλ θα έχει περίπου τα ίδια καθήκοντα με πιο προωθημένο τον Φερναντές από το οποίο όλοι περιμένουν πολλά. Ο Πορτογάλος καλείται σε ένα ντέρμπι όπου οι αντίπαλοι θα προσαρμοστούν στο παιχνίδι του να βρει τους τρόπους με τους οποίους θα οργανώσει σωστά την ομάδα του. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον Μακρίδη του οποίου η απόδοση μπορεί να είναι βαρόμετρο. Όσον αφορά τη θέση του αριστερού χαφ ο Πίντο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αφού ο Ταβάρες δεν έδειξε ακόμα έτοιμος για να αγωνιστεί σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Τέλος ο Νίκος Μαχλάς θα επωμιστεί το δύσκολο ρόλο του μοναδικού προωθημένου επιθετικού έχοντας στόχο να δει δίκτυα.

Βροντερό παρών του κόσμου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!