Μπορούμε και χωρίς Αλμέιδα

Ο τραυματισμός του Αλμέιδα μαζί με τις θετικές εντυπώσεις που άφησε ο Ατόρνο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι τα δυο θέματα που «παίζουν» εδώ και μέρες στο ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ, αναμένοντας την επόμενη είδηση και κυρίως τον αγώνα με την Σκεντερμπέου. Κάθε κίνηση του Βραζιλιάνου επιθετικού είτε στο γυμναστήριο είτε στον αγωνιστικό χώρο, όχι μόνο καταγράφεται αλλά γίνεται και πρώτο θέμα αφού ο Αίλτον πουλά! Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί της ουσίας του θέματος, το ιατρικό τιμ και όχι μόνο διαρρέει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι ο Αλμέιδα θα προλάβει τον πρώτο αγώνα. Όσο περνούν όμως οι μέρες και δεν μπαίνει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων επιβεβαιώνεται η εκτίμηση εκείνων που έλεγαν πως μόνο με θαύμα θα προλάβει! Είναι για αυτό που όσο σημαντική μονάδα και αν είναι ο Αλμέιδα είναι πιο σημαντικό να αρχίσουμε να στρέφουμε την προσοχή μας στο πως θα κερδίσουμε χωρίς τον Βραζιλιάνο. Ο ΑΠΟΕΛ στηρίζεται σε κάποιους ποδοσφαιριστές περισσότερο από ότι σε άλλους παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μια ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς ήδη από το φιλικό με την Σπάρτα Πράγας δοκίμασε κάποια πράγματα έχοντας σαν δεδομένη την απουσία του Βραζιλιάνου.

Η διάταξη δεν πρόκειται να αλλάξει και η επικρατέστερη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης στο 4-5-1 είναι ο Σολάρι. Ο Αργεντινός μπορεί να γεμίσει την περιοχή και με την παρουσία του να αναγκάσει τους αντιπάλους να επικεντρωθούν πάνω του γεγονός που θα βοηθήσει τους ακραίους να κινηθούν πιο ελεύθερα. Το ζητούμενο όμως είναι να έχει στηρίγματα όταν η ομάδα επιτίθεται, κάτι που δεν έγινε στον αγώνα με την Σπάρτα. Δεν είναι όμως μόνο στο συγκεκριμένο αγώνα που παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυτό αλλά και σε περσινούς, γεγονός που ανάγκαζε τον Αργεντινό να κινείται σε χώρους που δεν μπορεί να είναι δημιουργικός ή απειλητικός.

Εναλλακτική επιλογή είναι ο Τρισκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης κάτι που επίσης δοκιμάστηκε στην Αυστρία αφού ο Σκοπιανός έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και σαν επιθετικός. Λόγω διαφορετικού στυλ μπορεί να κινηθεί το ίδιο καλά και εκτός περιοχής γεγονός που κάνει την ομάδα πιο απρόβλεπτη αλλά και στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί βοήθειες τόσο από τους δυο χάφ όσο και από τον Μαρσίνιο.

Λέμε Μαρσίνιο γιατί θεωρούμε ότι ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος θα είναι αυτός που θα κληθεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο ρόλο της οργάνωσης των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας μας. Η ικανότητα του να τρυπά της αντίπαλες άμυνες είναι δεδομένη και στην Κορυτσά απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα θα χρειαστεί να δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!