Μπορούμε χωρίς αυτούς;

Ο ΑΠΟΕΛ έχει χαρακτηριστεί ως μια λατινική περισσότερο ομάδα λόγω του τρόπου παιχνιδιού αλλά και ων πολλών ποδοσφαιριστών του που προέρχονται από τη Βραζιλία. Τέσσερις από αυτούς δεν προλαβαίνουν τον αγώνα της Κυριακής και το ερώτημα που τίθεται και θα απαντηθεί το απόγευμα της Κυριακής είναι αν μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και χωρίς αυτούς. Μποαβεντούρα, Αλμέιδα, Μαρσίνιο και Μαντούκα είναι τέσσερις παίκτες πάνω στους οποίους είναι χτισμένη με αρμονικό τρόπο η λειτουργία του ΑΠΟΕΛ σε όλες τις γραμμές. Η απουσία όλων πλην του Μαντούκα θεωρείται δεδομένα ενώ για τον ακραίο μεσοεπιθετικό υπάρχουν κάποιες αμυδρές ελπίδες που λογικά θα εξανεμιστούν σήμερα. Δεν μπορούμε να υποβαθμίσουμε τις απουσίες του και ούτε θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Τολμούμε μάλιστα να πούμε ότι η πιο σημαντική είναι αυτή του Αλμέιδα αφού με αυτόν στην κορυφή της επίθεσης η ομάδα μπορεί και έμαθε να λειτουργεί καλύτερα. Είμαστε όμως σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε έστω και αν απέναντι μας την Κυριακή θα είναι ο βασικός μας αντίπαλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γιοβάνοβιτς ήδη αξιολογεί τα δεδομένα και επεξεργάζεται το πλάνο του. Πλάνο νίκης αφού το ζητούμενο είναι η μείωση της διαφοράς από την κορυφή το συντομότερο δυνατό.

Οι επιλογές του προκειμένου να καλύψει τις απουσίες δεν είναι πολλές αλλά θεωρούνται καλές και μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε.

Αριστερό άκρο της άμυναςΗλία, Αλεξάνδρου και Πουρσαϊτίδης είναι οι παίκτες που κλήθηκαν στους τελευταίους αγώνες να καλύψουν το κενό του Βραζιλιάνου αναλόγως πάντα και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε αντιπάλου. Ο Πουρσαϊτίδης θεωρείται για τον Κυριακάτικο αγώνα η πιο «σίγουρη» επιλογή λόγω εμπειριών και ετοιμότητας.

Οργανωτικός μέσοςΟ καλός Μαρσίνιο δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί αφού η διεισδυτικότητα του είναι μοναδική. Η φυσική επιλογή για τη θέση του οργανωτικού είναι ο Μπελαϊτ αφού για αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθε στην ομάδα. Παίζει όμως σοβαρά και το ενδεχόμενο να δούμε τον Πίντο να ξεκινά ως προωθημένος και τον Γιάχιτς και παίρνει θέση δίπλα από τον Μοράις. Πλάγιος μέσος και επιθετικόςΤα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όσο προχωράμε αφού ο Τρισκόφσκι θα ήταν η εύκολη επιλογή για να αντικαταστήσει τον Μαντούκα. Η απουσία του Αλμέιδα όμως καθιστά τον Σκοπιανό ως επιλογή και για την κορυφή της επίθεσης. Αν λοιπόν προτιμηθεί στην κορυφή του 4-5-1 σημαίνει ότι ο Ατόρνο θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ως πλάγιος μέσος.

Για να το θέσουμε διαφορετικά και ίσως ιεραρχικά ο παίκτης που θα προτιμηθεί για την κορυφή της επίθεσης θα καθορίσει και αυτούς που θα πάρουν θέση στα δύο άκρα. Με τον Σολάρι στη γραμμή κρούσης θα έχουμε τους Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη στα δυο άκρα, ενώ αν προτιμηθεί ο Τρισκόφσκι τότε ανοίγει ο δρόμος για τον Ατόρνο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!