Μπουντιμίρ και Μπιτόν: η αναπόφευκτη σύγκριση

Η απώλεια του πρώτου μας σκόρερ περνά μέχρι στιγμής απαρατήρητη αφού στους δυο αγώνες που μεσολάβησαν μετά τον τραυματισμό του Ατόρνο, η ομάδα κέρδισε πετυχαίνοντας συνολικά τέσσερα τέρματα. Τα δύο από αυτά προήλθαν από τον νεοφερμένο Μπιτόν ο οποίος σε 21 λεπτά συμμετοχής (5 με Σαλαμίνα, 16 με Αγία Νάπα) έδειξε μια αξιοθαύμαστη ετοιμότητα και κυρίως ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αναπόφευκτα ο κόσμος μπήκε στη διαδικασία των συγκρίσεων ανάμεσα στον Μπιτόν και τον Μπουντιμίρ, τους δυο κατεξοχήν επιθετικούς που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα μας στο ρόστερ της.

Μπιτόν

Ο Μπιτόν με ένα μικρό και ίσως μη αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής σημείωσε δυο τέρματα και με την όλη του παρουσία δείχνει να είναι αυτό που ορίζουμε ως παίκτης που έχει την αίσθηση του γκολ. Δοκιμάζει το σουτ, έχει καλές τοποθετήσεις και όλα συνηγορούν ότι είναι σε θέση να πετύχει τα γκολ που χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ προκειμένου να κάνει τη δική του αντεπίθεση μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος.

Τα πιο πάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται και από το βιογραφικό του Ισραηλινού αφού σε βάθος χρόνου δείχνει ότι είναι παραγωγικός και μπορεί να σηκώσει το επιθετικό βάρος. Είναι εδώ που ξεκινούν και οι συγκρίσεις με τον Μπουντιμίρ που φέρνουν τον Κρόατη σε μειονεκτική θέση.

Μπουντιμίρ

Έχοντας ένα πολύ πιο καλό δείγμα γραφής για τον Κροάτη είναι ξεκάθαρο γιατί ποτέ δεν σημείωσε περισσότερα από 6 τέρματα σε μια χρόνια. Ο Μπουντιμίρ είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τους άλλους ανοίγοντας διαδρόμους αλλά είναι αδύνατος στο τελείωμα των φάσεων. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι δυσκολεύεται ακόμα και στο να βρεθεί σε θέση βολής.

Αυτό σχετίζεται άμεσα και με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα μας και το αγωνιστικό στυλ των συμπαικτών του. Στη διάταξη 4-2-3-1 για παράδειγμα ο Μπουντιμίρ μοιραία αναλώνεται σε μάχες εκτός περιοχής και με την πλάτη στο τέρμα.

Θεωρητικά κάθε ομάδα χρειάζεται στο ρόστερ της ένα σέντερ φορ που κολώνα που θα κάνει τη «βρώμικη» δουλειά και ο Μπουντιμίρ καλύπτει αυτή την ανάγκη. Έχει επίσης σημασία να θυμηθούμε ότι αποκτήθηκε όταν στην ομάδα υπήρχαν οι Ατόρνο, Σολάρι και Αλμέιδα.Συμπέρασμα;

Η ιεράρχηση των αναγκών και το τι κάνει έναν επιθετικό πετυχημένο είναι το μετρήσιμο αποτέλεσμα, δηλαδή το γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ χωρίς τον Ατόρνο στο ρόστερ του έχει ανάγκη το εύκολο γκολ αυτό φαίνεται ότι μπορεί να προέλθει από τον Μπιτόν και όχι από τον Μπουντιμίρ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!