Μπούμερανγκ η επικοινωνιακή πανήγυρης

Όταν ο ενθουσιασμός και η υπερπροβολή επισκιάζουν την ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που θέλουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση της ομάδας μας με την κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των Καρυπίδη και Πίντο Η στρατηγική επικοινωνίας της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ να προβάλει ουτοπικά τη διαδικασία μείωσης των υφιστάμενων συμβολαίων δημιούργησε αρχικά ένα πανηγυρικό κλίμα ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας μας. Όμως, η επικοινωνιακή υπερβολή των μειωμένων συμβολαίων, περισσότερο σκοπό είχε να προβληθεί ο Φοίβος Ερωτοκρίτου, παρά το ότι οι ποδοσφαιριστές μας αναγνωρίζουν τη σημασία της μείωσης των συμβολαίων τους.

Η ανάγκη αυτή δεν έπρεπε καν να υφίσταται. Ο Ερωτοκρίτου από την επομένη της συνέλευσης είναι πιο δυνατός από ποτέ και δεν θα έπρεπε να νιώθει την πίεση να κλείσει σε χρόνο ρεκόρ όλες τις εκκρεμότητες, έστω και αν αποφάσισε να εκτελεί και χρέη αρχηγού ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η επιλεκτική ανακοίνωση του ποσοστού μείωσης σε κάποια συμβόλαια και η αποφυγή σε κάποια άλλα δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απαρατήρητη, ούτε από τον κόσμο, αλλά ούτε και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Δεν είμαστε χόχοι, για να πιστεύουμε όλα όσα θέλει να παρουσιάζει ο Ερωτοκρίτου μέσω της αχρείαστης επικοινωνιακής πανήγυρης που έχει στηθεί. Ούτε και είμαστε με την εντύπωση ότι οι ποδοσφαιριστές μας δέχονται ασχολίαστα τα όσα αναγκάζονται να κάνουν για να επενδύσουν σε αυτή την εικόνα που θέλουν να σχηματίσουν οι συμβουλάτορες του προέδρου.

Είναι πολύ πιο σοφό να γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που πιθανών να προκαλέσει η τακτική της υπερπροβολής,  προτού επιλέξουμε να την χρησιμοποιήσουμε. Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε εκτεθειμένος στην περίπτωση του Πίντο ενώ στην περίπτωση του Καρυπίδη υπέπεσε σε γκάφα ολκής με το ανεπανάληπτο ουδέποτε. Ούτε στην περίπτωση Μπέκμαν έχουν γίνει σοβαροί χειρισμοί και είναι κρίμα να δημιουργείται μια αρνητική εικόνα που επηρεάζει πρώτα από όλους τους ποδοσφαιριστές. Όχι μόνο αυτούς που είναι στην μαύρη λίστα ή έχουν φύγει αλλά και τους νυν που βλέπουν πως λειτουργούν τα αφεντικά τους.

Η σωστή ενημέρωση χωρίς τις υπερβολές που χαρακτηρίζουν κατά καιρούς και τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας είναι αυτή που θα κερδίσει τον κόσμο και θα αποσυμπιέσει τον Ερωτοκρίτου. Οποιαδήποτε προσπάθεια ωραιοποίησης ή και αποπροσανατολισμού της ΑΠΟΕΛίστικης κοινής γνώμης θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλει η διοίκηση. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουν σωστό κριτήριο, μπορούν να φιλτράρουν πληροφορίες και να δημιουργούν τη δική τους άποψη.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!