Μ.Ο ηλικίας μεταγραφών: 23.8!

Μια σημαντική παράμετρος του μεταγραφικού σχεδιασμού η οποία που δεν σχολιάστηκε στο βαθμό που έπρεπε είναι η ηλικία των παικτών που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής. Ο Πάουλο Σέρτζιο συνειδητά ή μη δείχνει μια σαφή προτίμηση σε παίκτες που για τα κυπριακά δεδομένα θεωρούνται νεαροί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης είναι ο 28χρονος Τιάγκο Γκόμες ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των έξι φετινών αποκτημάτων είναι 23.8 χρόνια.  Αν θεωρήσουμε ότι θα ολοκληρωθεί και η προγραμματισμένη μεταγραφή του 20χρονου Ν΄Ντάο από τη Δόξα τότε ο μέσος όρος θα μειωθεί στα 23.3 χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ θα μειωθεί σε ουσιαστικό βαθμό ενώ γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργούνται οι βάσεις για να χτιστεί μια ομάδα που θα έχει διάρκεια. Μπορεί λοιπόν ο Σέρτζιο να συμφώνησε με τη διοίκηση για μονοετή θητεία αλλά με τις κινήσεις του στον προγραμματισμό δείχνει ότι λειτουργεί σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξελιχθούν  πράγματα με ιδανικό τρόπο είναι οι νεαροί αυτοί παίκτες να έχουν την ποδοσφαιρική ποιότητα που θα τους επιτρέψει να κάνουν καριέρα στον ΑΠΟΕΛ. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, ιδιαίτερα για τους 20χρονούς και είναι για αυτό που ο κόσμος πρέπει να δώσει και αρκετή πίστωση χρόνου.

Ζοαο Αμορίν           27Κώστας Αρτυματάς   20Τιάγκο Γκόμες         28Da Silva                 24Πιέρος Σωτηρίου      20Σίλιαν Σιέρινταν       24N΄Νταο                   20

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!