Νέα αρχή με Έγκελ;

Με μια πονεμένη ιστορία η οποία αποδεικνύει ότι σε κάποια πράγματα παραμένουμε αδιόρθωτοι θα αρχίσουμε την ενημέρωση σας σήμερα. Ο λόγος για την ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΠΟΕΛ η οποία ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες με αφορμή την επεισοδιακή πρόσληψη του Τζόρτζ Έγκελ στη θέση του ατόμου που θα έχει το γενικό πρόσταγμα με στόχο να ξεφύγουμε από την μιζέρια. Η συγκεκριμένη πρόσληψη δεν μπορεί να θεωρηθεί και πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες και ίσως να είναι αντιπροσωπευτική του ερασιτεχνισμού με την οποία η διοίκηση Ερωτοκρίτου προσεγγίζει το κεφάλαιο ακαδημιών. Μια από τις πολλές επιτροπές που υπάρχουν εδώ και χρόνια είναι και αυτή των ακαδημιών της οποίας ηγετικό ρόλο έχει ο Άλκης Φιλίππου. Η συγκεκριμένη επιτροπή είχε στην κορυφή της ατζέντας τους τελευταίους μήνες την πρόσληψη ενός διευθυντή που θα είχε το δύσκολο έργο της αναδιοργάνωσης των ακαδημιών. Παρά το ότι η συγκεκριμένη επιτροπή προχώρησε στον καθορισμό ενός shortlist ονομάτων, ήρθε μήνυμα από την εκτελεστική επιτροπή ότι η θέση θα δοθεί στον πρώην προπονητή του Ερμή Τζορτζ Έγκελ. Όπως προέκυψε στη τελευταία συνεδρία του δ.σ η εκτελεστική επιτροπή δεν πήρε τέτοια απόφαση αλλά το όνομα Έγκελ προέκυψε κατόπιν επιθυμίας του αντιπροέδρου Γεωργίου.

Το θέμα μπήκε στο ψυγείο για λίγα εικοσιτετράωρα αφού η κάθοδος Ερωτοκρίτου στην Κύπρο και η αναμενόμενη στήριξη που έλαβε ο Γεωργίου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, έτσι με συνοπτικές διαδικασίες η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε την πρόσληψη Έγκελ.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία παίρνονται στρατηγικές αποφάσεις, αλλά και το «καπέλωμα» των επιτροπών που θεωρητικά λειτουργούν με κάποιες ουσιαστικές αρμοδιότητες. Ο Έγκελ που δεν έχει να επιδείξει αξιόλογο προγενέστερο έργο σε τέτοια θέση υπόγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου. Ακόμα και  διάρκεια της συνεργασίας δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρό πλάνο αναβάθμισης των ακαδημιών μέσα από μια σειρά ενεργειών.

Οι ακαδημίες αργοπεθαίνουν και οι συνεντεύξεις του εκάστοτε διευθυντή ακαδημιών που αμείβεται πλουσιοπάροχα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν γαργαλούν  τα αυτιά κανενός.  Δυστυχώς οι προ ημερών επισημάνσεις του Αδιάκριτου ότι ξεφύγαμε επιλεκτικά επιβεβαιώνονται αφού το διοικητικό συμβούλιο αδυνατεί να δουλέψει σε αρκετά θέματα με ένα μοντέρνο και ενδεδειγμένο τρόπο.

Το να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Έγκελ Τζούνιορ είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αναμένουμε από όλους έργα θυμίζοντας τους τις οδηγίες της Ουέφα για το πώς χτίζονται ομάδες και υγιείς ποδοσφαιρικοί οργανισμοί. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!