Νέα τάξη πραγμάτων;

Το δημοψήφισμα που διεξάγεται από χτες στην ιστοσελίδα μας αποτελεί την αφορμή για να ασχοληθούμε με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος αφού οι απόψεις των οπαδών μας (και όχι μόνον) χρίζουν αναφοράς.  Ζούμε τη νέα τάξη πραγμάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο ή πρόκειται για μια προσωρινή φάση όπου οι παραδοσιακοί μας αντίπαλοι περνούν σε δεύτερη μοίρα και στο προσκήνιο έρχονται ομάδες που θεωρούνται δεύτερης διαλογής; Στο ερώτημα του ποια ομάδα θεωρεί ο κόσμος ως το βασικότερο μας αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο παράξενο και αν ακούεται είναι η Αελ που βρίσκεται στην πρώτη θέση έστω και με ελάχιστη διαφορά από τη δεύτερη Αεκ. Με ένα αρκετό καλό δείγμα που αγγίζει τις 2000 συμμετοχές το 28% εκτιμά ότι η ομάδα της Λεμεσού είναι πιο έτοιμη στο παρών τουλάχιστον στάδιο να μας απειλήσει από οποιανδήποτε άλλη. Παρόλο που υπάρχει υποψία ότι στο δημοψήφισμα συμμετέχουν και οπαδοί άλλων ομάδων ή και δικοί μας οι οποίοι ίσως να επιχειρούν να «τιμωρήσουν» την ομόνοια μέσω ψήφου προς άλλη ομάδα το δείγμα είναι τέτοιο που δύσκολα μπορεί να ανατρέψει τη γενική άποψη.

Το ποδοσφαιρικό παράρτημα προς έκπληξη αρκετών όχι μόνο δεν συγκαταλέγεται στην πρώτη θέση αλλά κάνει τη δική του μάχη τη δεύτερη θέση αφού απέχει από την Αεκ μόνο 20 ψήφους. Με αυτά τα δεδομένα η Ανόρθωση καταλήγει 4η και καταϊδρωμένη με ένα ποσοστό 14%. Τέλος υπάρχει και ένα ποσοστό 5% που θεωρεί ότι ο βασικότερος μας αντίπαλος θα είναι μια «άλλη» ομάδα για την οποία αδυνατούμε να καταλάβουμε ποια εννοούν!

Με βάση τα πιο πάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι ο κόσμος εκτιμά και υπολογίζει την προσπάθεια που κάνουν ομάδες όπως η Αεκ και η Αελ που μέχρι τώρα περιορίζονταν σε καλές πορείες που έφταναν μέχρι την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα ή τις κατά καιρούς κατακτήσεις κυπέλλων. Το project των Ολλανδών που ξεκίνησε από πέρσι αποδεικνύεται πετυχημένο και παρόλο που πιστεύουμε ότι η ομάδα της Λάρνακας στο τέλος θα μείνει από δυνάμεις είναι αρκετοί αυτοί που την υπολογίζουν. Το καλό ξεκίνημα της Αελ και η άποψη ότι με τον Χριστοδούλου προπονητή και τα εκατομμύρια του Σοφοκλέους φαίνεται να είναι οι βασικότεροι λόγοι που υπολογίζεται πιο πολύ από ποτέ η ομάδα της Λεμεσού.

Η χρονιά είναι δύσκολη και μεγάλη για όλες τις ομάδες. Υπάρχει και αστάθμητος παράγοντας των τραυματισμών αλλά και του παρασκηνίου αφού η ιστορία με αλλοδαπό αρχιδιαιτητή είναι μια μέτρια επικοινωνιακή τακτική για να μπορέσει να εξελιχθεί το «σπρώξιμο» κάποιων ομάδων χωρίς έντονες αντιδράσεις. Είδαμε όλοι για παράδειγμα προ διετίας πως η ομόνοια κατάφερε με συγκεκριμένες διαιτησίες να κρατηθεί ζωντανή στα δύσκολα και όταν «ξεφουσκώσαμε» να μας κλέψει το πρωτάθλημα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!