Νίκη για επιστροφή στην κορυφή

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που θα το επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας στην οποία βρίσκεται από την Παρασκευή η ΑΕΛ. Θεωρούμε δεδομένη τη νίκη της Ομόνοιας σήμερα οπότε το πιο δύσκολο έργο το έχει η ομάδα μας. Απουσίες λόγω τραυματισμών και καρτών, κούραση και η δυναμικότητα της ΑΕΚ κάνουν το σημερινό αγώνα δύσκολο κάτι που αναγνωρίζουν τόσο η διοίκηση όσο και η τεχνική ηγεσία. Η νίκη επί του παραρτήματος έστειλε το μήνυμα ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταπεξέλθει και σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε. Η συμπερίληψη του Πίντο στην αποστολή μετριάζει τις απουσίες οι οποίες είναι πολλές και σημαντικές. Είναι για αυτό που η παρουσία του Πορτογάλου κρίθηκε ως σημαντική αφού η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας είναι χτισμένη πάνω σε αυτόν και τον Μοράις ενώ ο Γιάχιτς που προτιμάται όποτε ένας εκ των δυο δεν είναι διαθέσιμος είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Το αγωνιστικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς θα έχει εκ των πραγμάτων σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Ο Κακά θα επιστρέψει μετά από καιρό στη θέση του τιμωρημένου Ολιβέιρα ενώ ο Αλεξάνδρου που είχε πολύ καλή απόδοση στου δεύτερο ημίχρονο με την Ομόνοια έχει περισσότερες πιθανότητες για να καλύψει το αριστερό άκρο. Αν στο δεξί προτιμηθεί ο Σολωμού σημαίνει ότι ο Πουρσαϊτίδης θα μείνει στον πάγκο.

Η απάντηση στο ερώτημα 4-4-2 ή 4-5-1 θα κρίνει του τις περισσότερες από τις υπόλοιπες θέσεις. Οι Μοράις και Πίντο δεν αλλάζουν θέση και ρόλο αλλά το ερώτημα είναι αν θα πάρει θέση λίγο πιο μπροστά τους ο Μπελαϊτ. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σολάρι, έχοντας στηρίγματα από τα δυο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα.

Ο Μπελαϊτ όποτε κλήθηκε έδειξε καλά στοιχεία ο Γιοβάνοβιτς αλλά μόνο στην Άχνα πήρε θέση βασικού οπότε οι πιθανότητες να τον δούμε ξανά στην αρχική 11αδα σε έναν αγώνα που ο προπονητής μας θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο είναι μοιρασμένες.

Αν προτιμηθεί η διάταξη 4-4-2 σημαίνει ότι δίπλα από τον Σολαρί θα πάρει θέση ο Τρισκόφσκι αλλάζοντας έτσι το επιθετικό δίδυμο που προτιμήθηκε στον αγώνα με την Ομόνοια και το οποίο δεν μπόρεσε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε.

Σε μια τέτοια περίπτωση το ζητούμενο θα είναι και πάλι να μπορέσουν οι δυο ακραίοι επιθετικοί αλλά και ο Τρισκόφσκι να οργανώσουν την ομάδα με τρόπο που να μας επιτρέψει να σκοράρουμε και να φτάσουμε στη νίκη.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!