Νίκη εδώ και τώρα

Η διαφύλαξη του +4 προϋποθέτει νίκη επί της Πάφου και αυτό είναι το ζητούμενο στο σημερινό αγώνα. Το μουδιασμένο ξεκίνημα του 2011 θα πρέπει να σταματήσει άμεσα αφού δεν μας παίρνει νέο στραβοπάτημα. Το τελευταίο δεκαήμερο και με αφορμή τα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχουν λεχθεί και γραφτεί πολλά σχετικά με το τι πάει στραβά στην ομάδα μας. Όπως πάντα η μόνη διέξοδος για να σταματήσει η μουρμούρα και ο παρατεταμένος προβληματισμός είναι να αρχίζουμε να κερδίζουμε. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και όσοι πάνε στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό τους επόμενους αγώνες θα φύγουν περισσότερο αγχωμένοι.

  Η ομάδα μας καλείται να διαχειριστεί σωστά το δεδομένο άγχος και πίεση που υπάρχει μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Λένε πως σε αγώνες όπως αυτόν με την Πάφο ένα γρήγορο γκολ βοηθά αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο αντίπαλος θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να διαφυλάξει το σα μηδέν παθητικό. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα δούμε μια ομάδα που θα αμύνεται μαζικά και που θα επιχειρήσει ακόμα και με καθυστερήσεις να ροκανίσει το χρόνο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα τους βολεύει.

Το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να έχει καλή μεσοεπιθετική λειτουργία που θα του επιτρέψει να οργανωθεί σωστά και να μπορέσει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές μας και ο Μαρσίνιο θα πρέπει να πάρει την ομάδα στους ώμους του. Μόνος του ο Βραζιάνος δεν μπορεί και είναι για αυτό που θα χρειαστεί ουσιαστικά στηρίγματα από τους ακραίους επιθετικούς.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα αλλά όλα συνηγορούν ότι η διάταξη θα παραμείνει 4-5-1 με τον Σολάρι στην κορυφή. Οι αλλαγές αρχίζουν από την αμυντική γραμμή όπου ο Ηλία θα καλύψει και πάλι το αριστερό άκρο. Ο Κόντης θα είναι στον πάγκο και αναλόγως της εξέλιξης του αγώνα ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής. Πολύ πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Σολωμού στο αρχικό σχήμα, προκειμένου να πάρει και κάποιες ανάσες ο Πουρσαϊτίδης που δεν κρίθηκε σκόπιμα να τις πάρει σε προηγούμενους αγώνες.

Η καλή παρουσία του Σατσιά στον τελευταίο αγώνα φωτογραφίζει παραμονή του στο αρχικό σχήμα δίπλα σε έναν εκ των Πίντο ή Μοράις. Λογικά ο Χαραλαμπίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ένας εκ των Τρισκόφσκι και Μαντούκα το αριστερό. Ο Σκοπιανός αν πράγματι είναι έτοιμος έχει σαφές προβάδισμα αφού όπως φάνηκε μας έλειψε πολύ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!