Νίκη και όχι μόνο

Μετά από αρκετές μέρες αναμονής λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ ρίχνεται και πάλι στην μάχη του πρωταθλήματος.  Οι νίκες της Αεκ και κυρίως της Ανόρθωσης επιβάλλουν να κάνουμε και εμείς το ίδιο απόψε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έτσι ώστε να τους πιάσουμε στην κορυφή. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος αφού η ομάδα του τακτακαλά έδειξε ότι διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά όπως συμβαίνει πάντα είναι η δική μας απόδοση που θα καθορίσει το αποτέλεσμα. Το ιδανικό σενάριο είναι όπως η νίκη συνοδευτεί και από μια καλή εμφάνιση την οποία έχουμε όλη ανάγκη για να αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση και δυναμική που μας λείπει. Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει σε μια σειρά αγώνων που οποιαδήποτε απώλεια θα θεωρηθεί ή μη προγραμματισμένη και θα πρέπει να αποφύγει εκπλήξεις που θα κάνουν πιο δύσκολο το στόχο κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό πλάνο

Το μεγαλύτερο ερώτημα την απάντηση του οποίου γνωρίζει ο Γιοβάνοβιτς είναι αν πέραν κάποιων αλλαγών σε άτομα δούμε και διαφοροποιήσει στο αγωνιστικό πλάνο. Το 4-4-2 αν και αποτελεσματικό λόγω της ρέντας του Ατόρνο δημιουργεί μεσοαμυντικές ανισορροπίες που φάνηκαν έντονα στους δυο τελευταίους αγώνες.

Με αυτά τα δεδομένα δεν θα είναι έκπληξη να δούμε για πρώτη φορά την ομάδα να ξεκινά με ενισχυμένο κέντρο κάτι που σημαίνει συμπερίληψη του Μπεναχούρ σε ρόλο οργανωτικού μέσου. Ανεξαρτήτως σχηματισμού ο Ατόρνο δεν βγαίνει από την εντέκαδα, αν πράγματι ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε.

Ο τραυματισμός του Αλεξάνδρου φέρνει στο προσκήνιο τον Κλουκόφσκι ο οποίος θεωρείται έτοιμος κάτι που επιβεβαιώνει και η συμμετοχή του στον τελευταίο αγώνα της εθνικής Καναδά. Ο παίκτης που ήρθε με πολλές υποσχέσεις και προσδοκίες τον Ιούλιο θα πρέπει πλέον να δικαιώσει την επιλογή του Γιοβάνοβιτς.

Για την ανάγκη να πάρουν μπρος οι Πίντο και Μοράις τα είπαμε και με τον Τζιόλη να μένει εκτός αποστολής οι πιθανότητες να δούμε τους δυο Πορτογάλους ξανά μαζί αυξάνονται κατακόρυφα. Ο Αλωνεύτης θα είναι στο αρχικό σχήμα και από την απόδοση του θα κριθούν πολλά αφού είναι ένας από τους λίγους του οποίου οι ατομικές ενέργειες μπορούν να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο κόσμος και ο Β. Δημητρίου

Το εργάσιμο της ημέρας και ο παράξενος καιρός δημιουργούν ερωτηματικά για το αν η προσέλευση του κόσμου θα είναι μαζική. Από την άλλη η διακοπή του πρωταθλήματος μας τρέλανε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ίσως και δέκα χιλιάδες να θέλουν να πάνε στο ΓΣΠ για τη δόση τους.

Η παρουσία και ο παλμός του κόσμος θα βοηθήσουν να στείλουμε και το μήνυμα στο διαιτητή του αγώνα ότι δεν πρόκειται να τον ανεχτούμε. Ο Βασίλης Δημητρίου είναι γνωστός για τις προκλητικές διαιτησίες που έχει κάνει εναντίον του ΑΠΟΕΛ παλαιότερα και δεν θα πρέπει να του επιτρέψουμε να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!