Νίκη και όχι μόνο

Αυστηρά ομιλούντες το μόνο πράγμα που χρειάζεται το όγδοο στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Κυριακής, είναι η νίκη όπως και αν έρθει αυτή. Η ανάγκη για βαθμούς κυρίως μέσα στην έδρα μας και εναντίον ομάδων που έχουν σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία είναι δεδομένη αφού μόνον έτσι μπορούμε να βρεθούμε στη θέση που θέλουμε να βρισκόμαστε. Η νίκη όμως στο ΑΠΟΕΛ δεν είναιο αρκετή αφού όλοι θέλουμε να συνοδεύεται και με καλή εμφάνιση ιδιαίτερα σε στιγμές που η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη. Έχει λεχθεί και γραφτεί από πολλούς ότι η απόδοση μας εναντίον της Ανόρθωση έπεισε και αποτέλεσε απόδειξη για τις δυνατότητες μας έστω και αν χάσαμε. Η μεταγραφή του Τσόροβιτς βοήθησε στο να ενταθεί το κλίμα ευφορίας αφού όλοι δέχονται ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να βοηθήσει. Αν σε αυτά προσθέσουμε την επιστροφή του Μοραίς και τη διαθεσιμότητα του Τόρες τότε μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα κερδίσει την Πέγεια.

Φυσικά από λόγια και προγραμματικές δηλώσεις σκίζουμε και είναι για αυτό που το γήπεδο είναι ο καθρέφτης όλων, οπότε δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από οτιδήποτε ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε πως ο εφησυχασμός είναι ενα από τα διαχρονικά μας προβλήματα. Η Πέγεια είναι μέχρι στιγμής αήττητη και έρχεται στο ΓΣΠ με στόχο να παραμείνει έτσι. Αυτό σημαίνει ότι θα ταμπουρωθεί αμυντικά και με τους γρήγορους επιθετικούς της θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική μας γραμμή.

Από την άλλη ο Ουζουνίδης ετοιμάζει το δικό του πλάνο που αναμένεται να είναι με σαφώς επιθετικούς προσανατολισμούς. Αυτό λογικά σημαίνει επιστροφή στο 4-4-2 της πρώτης αγωνιστικής. Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι ποιος θα παίξει μαζί με τον Μαχλά στην επίθεση, αφού ο Ταβάρες δε φαίνεται να έχει πείσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο. Από την άλλη δε φαίνεται να υπάρχουν άλλες επιλογές αφού ο Τσόροβιτς δε θεωρείται έτοιμος για βασικός ενώ ο Ντα Κόστα είναι μόνιμα τραυματίας.

Το άλλο ερωτηματικό αφορά τον Μοραίς και αν θα επανέλθει στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος είναι έτοιμος και η απόφαση χρησιμοποίησης του ή όχι είναι σημαντική αφού σε ένα μεγάλο βαθμό θα δείξει πόσο υπολογίζει ο Ουζουνίδης το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Και αυτό γιατί όπως φάνηκε μέχρι στιγμής ο υγιής Σεγκιρί είναι απαραίτητος. Εναντίον της Πέγειας λοιπόν ο Μοραίς έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και να δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει επιλογή εντεκάδας και όχι κάτι άλλο.

Φυσικά υπάρχει και ο Δασκαλάκης o απέδειξε ότι επίσης αξίζει να αρχίσει τον αγώνα της Κυριακής. Σε περίπτωση που αγωνιστεί ο Δασκαλάκης που είναι και το πιθανότερο ίσως μείνει εκτός ο Φλορεά, με τον Κόντη να περνά στο αριστερό άκρο και ο Μοραίς να γίνεται δεξιός μπακ.

Όλα αυτά φυσικά είναι δικές μας σκέψεις και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή από τον πλέον αρμόδιο, ο οποίος μας συνήθισε και σε εκπλήξεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!