Νίκη με το στανιό (video)

Χρειάστηκε ένα τουλάχιστον αμφισβητούμενο πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της θεωρητικά αδύναμης Λουμπιν και να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τη Βίσλα η οποία αγωνιζόμενη στην έδρα της και μπροστά από 13 περίπου χιλιάδες οπαδούς της δεν έδειξε και πολλά πράγματα, πήρε όμως το ζητούμενο. Και αυτό γιατί ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να μην απομακρυνθεί από το γκρουπ των πρωτοπώρων αλλά και γιατί κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα τις απουσίες βασικών παικτών. Ο Μαάσκαντ άφησε εκτός αποστολής τους Μέλικσον και Γκένκοβ οι οποίοι προορίζονται για βασικοί την Τετάρτη όπως επίσης και τον τιμωρημένο Γιοβάνοβιτς.

Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και η πίεση που εξάσκησε η Βίσλα δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα πλην μιας φάσης που μετά από μακρινό σουτ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ήταν μάλιστα οι φιλοξενούμενοι που εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην αμυντική γραμμή της Βίσλα και σε δύο φάσεις ανάγκασαν τον Παρεϊκο να αποκρούσει σωτήρια.

Στην επανάληψη και μετά από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 50 η Βίσλα πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπιτόν να χρίζεται σκόρερ. Η Λουμπίν αντέδρασε σωστά και πίεσε τη Βίσλα η οποία για περισσότερο από μισή ώρα έδειχνε να θέλει να διαφυλάξει το σκορ παρά να καθαρίσει τον αγώνα.

Οι αλλαγές του Μαασκαντ με πρώτη την απόσυρση του Ίλιεβ δεν βοήθησαν καθόλου έτσι χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το τελευταίο λεπτό σε έναν αγώνα που ήταν πιο αγχώδη από ότι περίμεναν.

Ελπίζουμε τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα την Τετάρτη για τους Πολωνούς. Αν και ο σημερινός αγώνας από μόνος τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές κριτήριο είδαμε αμυντικές αδυναμίες τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο αριστερό άκρο. Κατά τα άλλα είναι μια ομάδα με ταχύτητα στο παιχνίδι της καλή τεχνική κατάρτιση που μπορούμε όμως να την αντιμετωπίσουμε.ΒίσλαPareiko, Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz, Sobolewski, Nunez (72′ Wilk), Garguła, Małecki, Biton, Iliev (71′ Kirm).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!