Νίκη πάση θυσία

Λέχτηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά μετά την ήττα από την Ανόρθωση και όπως πάντα το καλύτερο φάρμακο για να απαλύνει τον πόσο όσων υποφέρουν είναι η επιστροφή στις νίκες. Για τον ΑΠΟΕΛ που βρίσκεται στο -4 μια νίκη δεν αρκεί αλλά στην κατάσταση που είμαστε δεν μπορούμε να βλέπουμε πιο μακριά από την Σαλαμίνα. Το αλλοπρόσαλλο ΑΠΟΕΛ των εγχώριων διοργανώσεων ψάχνει για ακόμα μια φορά τη νίκη εξιλέωση απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα η οποία μας κέρδισε στον αγώνα του πρώτου γύρου. Οι νίκες της Ομόνοιας αλλά και της Αελ αποτελούν ένα επιπλέον λόγο για να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο και όχι για να φορτωθούμε άγχος.   Η μπάλα όπως πάντα είναι στα πόδια των παικτών οι οποίοι μετά και τον αποκλεισμό από το κύπελλο καλούνται να δείξουν ότι αντιλαμβάνονται τη σημασία του να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όποια κίνητρα και αν έχει ο καθένας αυτά συμβαδίζουν με το συμφέρουν του ΑΠΟΕΛ που προστάζει κατάκτηση το πρωταθλήματος.

Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και με τα προβλήματα (για να το θέσουμε ήπια)που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό όποιος υποτιμήσει την Σαλαμίνα θα υποφέρει ακόμα περισσότερο. Συνηθίζεται να λέγεται πως σε τέτοιους αγώνες το γρήγορο γκολ βοηθά αλλά ούτε αυτό αν έρθει μπορεί να μας διασφαλίσει τη νίκη. Θα χρειαστεί καλή απόδοση σε όλο το ενενηντάλεπτο και κυρίως να βρούμε τους τρόπους να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Το passing gameκαι η υπομονή δεν αρκούν και θα χρειαστεί η δημιουργικότητα κάποιων παικτών που μπορούν να βρουν τις λύσεις απέναντι στις κλειστές άμυνες.

Πέραν του Ζόρζε που έμεινε εκτός αποστολής δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πολλά πράγματα στον αγώνα κυπέλλου αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έτσι είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ποια εντεκάδα θα παρατάξει. Ολιβεϊρα και Κακά θεωρούνται οι σίγουροι στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Μποαβεντούρα έχει το προβάδισμα για το αριστερό άκρο. Ο Σόουζα ίσως προτιμηθεί εκ νέου στο κέντρο δίπλα από έναν εκ των Μοράις και Πίντο. Λέμε έναν εκ των δυο γιατί πρόκειται για τους πιο καταπονημένους παίκτες που χρειάζονται κάποιες ανάσες.

Μαντούκα, Τρισκόφσκι, Χαραλαμπίδης και Ατόρνο είναι οι τέσσερις επιλογές για τα άκρα της μεσαίας γραμμής ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να δούμε μια διάταξη που να περιλαμβάνει τους Αλμέιδα και Σολάρι στο αρχικό σχήμα.  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!