Νίκη στο παρκέ

Από νίκη σε νίκη προχωρά η καλαθοσφαιρική μας ομάδα σκορπώντας τη λύπη σε όσους την θέλουν να διαλυθεί. Η ομόνοια ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το 3ο δεκάλεπτο. Από την ομάδα μας ξεχώρισε ο Ian Hanavan με 16 πόντους ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Svonko Buljian που εγγράφηκε στην ομάδα 2 ώρες πριν να ξεκινήσει το παιχνίδι. Η δουλειά που έχει γίνει φέτος αποδίδει καρπούς και παρά τα προβλήματα η ενότητα που υπάρχει στην ομάδα και στη διοίκηση φαίνεται στο γήπεδο. Στην ομάδα είναι και ο Kevin Tiggs που είναι ο αντικαταστάτης του Fisher και στο παιχνίδι με την αέλ το Σάββατο θα κάνει το ντεμπούτο του. Ωραία εντύπωση προκαλεί στον κόσμο η φιλία μεταξύ των παιχτών μας που παρέμειναν όλοι στο τέλος του παιχνιδιού και σεβάστηκαν την απαγγελία του εθνικού ύμνου από τους οπαδούς μας. Φανερά συγκινημένος ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης που με το χέρι στην καρδιά έγινε ένα με τους οπαδούς.

Ο πόλεμος καλά κρατεί
Φέτος δεν είναι μόνο η ατυχία που μας κατατρέχει αλλά φαίνεται πως όλες οι ομάδες μας κήρυξαν πόλεμο. Μετά τον αχιλλέα του επίδοξου δημάρχου Λευκωσίας, προστέθηκε και η ομόνοια στις ομάδες που δεν αντέχουν την ήττα από μια καλύτερη ομάδα. Μετά το τέλος του παιχνιδιού κατατέθηκε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή καλαθοσφαιριστών. Το Σωματείο μας ενήργησε νομότυπα σε όλες τις διαδικασίες εγγραφής. Οι καλαθοσφαιριστές μας αγωνίστηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου εναντίων της Benetton Treviso με ταυτότητες της FIBA με όλες τις διαδικασίες εγγραφής σε αυτήν που τα κριτήρια είναι πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται η ΚΟΚ. Για όσους δεν γνωρίζουν όπου υπάρχει σύγκρουση ή διαφορά στις κατατάξεις FIBA και ΚΟΚ πάντα υπερισχύει η FIBA σαν ανώτερη αρχή. Μάλιστα δε για να εγγραφεί ένας παίχτης στην ΚΟΚ το σωματείο καταβάλλει το ποσό των 500 Ευρώ εκ των οποίων ένα ποσό αποστέλλεται στη FIBA. Το Σωματείο μας εγκαίρως ενέγραψε τους καλαθοσφαιριστές τόσο στη FIBA όσο και στην ΚΟΚ πριν την επιβολή του εμπάργκο. Για να αγωνιστεί ένας καλαθοσφαιριστής χρειάζονται τα εξής για νομιμοποίηση της εγγραφής:

  • Υπογεγραμμένο δελτίο έκδοσης ταυτότητας
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου
  • Δελτίο Ελευθέρας Μεταγραφής (Μπλε Κάρτα)

Όλα αυτά κατατέθηκαν στην FIBA και ΚΟΚ πριν την επιβολή του εμπάργκο. Η μόνη διαφορά με τον Arthur Lee είναι ότι η μπλε κάρτα του έφτασε από τη Τσεχία μετά το εμπάργκο αλλά αρκετές μέρες πριν το Super Cup. Εν τω μεταξύ η ΚΟΚ στην οποία κοινοποιούνται οι αποφάσεις της FIBA δεν ενημέρωσε ποτέ το σωματείο μας ότι η έλευση της μπλε κάρτας μετά το εμπάργκο καθιστούσε τον παίχτη μας σε άλλη κατηγορία από τους υπόλοιπους. Σαν ΑΠΟΕΛ ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του στο Super Cup όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων αλλά το λάθος ήταν χωρίς δόλο. Ο κεραυνός αν έκανε ένσταση στα χρονικά περιθώρια που ορίζονται από το καταστατικό θα ήταν δεοντολογικά σωστός και θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο στα χαρτιά.

Όσον αφορά τις ενστάσεις του αχιλλέα και της ομόνοιας αξίζει να σημειωθεί ότι από τη λίστα που κατατέθηκε στην ΚΟΚ ο μοναδικός καλαθοσφαιριστής που θεωρήθηκε ερωτηματικό από αυτήν ήταν ο Lee για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω. Έτσι η ΚΟΚ απαντώντας σε επιστολή του Σωματείου ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ ο εν λόγω παίχτης μέχρι την άρση του εμπάργκο. Για κανένα άλλο καλαθοσφαιριστή δεν υπήρξε πρόβλημα. Από τη στιγμή που η FIBA ειδοποίησε στις 02/11 ότι το εμπάργκο δεν υφίσταται πλέον τότε ο Lee μαζί με τους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές αγωνίζονται κανονικά.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!