Νίκη: Το καλύτερο φάρμακο

Όπως συμβαίνει πάντα, μια τουλάχιστον νίκη είναι αρκετή για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να μπορέσουν οι πάντες να δουν πιο καθαρά κάποια πράγματα. Αυτό πρέπει να συμβεί το βράδυ της Κυριακής στο ΓΣΠ όπου η ομάδα μας αντιμετωπίζει τη Σαλαμίνα. Τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ήττα από το Παραλίμνι ανήκουν στο παρελθόν με την ελπίδα ότι οι τέσσερις επόμενοι αγώνες στην έδρα μας θα συνοδευτούν με νίκες. Αν γίνει κάτι τέτοιο η ολή εικόνα του ΑΠΟΕΛ πιθανόν να διαφοροποιηθεί και να ανατρέψει τα όποια αρνητικά δεδομένα.

Είναι για αυτό που ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία πρέπει να φανούν πιο δυνατοί από ποτέ και να δείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στη δύσκολη αυτή στιγμή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέραν των αγωνιστικών αλλαγών που ετοιμάζει επιχείρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των παικτών αφού κάποιες ομιλίες του είχαν σκοπό να τους ευαισθητοποιήσουν σε κάποια θέματα.

Όπως είπε όμως και ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις τα λόγια πλέον δεν εξυπηρετούν τίποτα και το τι πρέπει να δούμε είναι την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Η Σαλαμίνα δεν είναι εύκολος αντίπαλος και η βαθμολογική της θέση δεν μπορεί να μας παρασύρει. Θα έρθει στη Λευκωσία με στόχο να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και επιδιόκοντας το αυτό θα προσαρμόσει και την τακτική της. Θα είναι η γνωστή αμυντικογενής τακτική που το ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής δυσκολεύεται να αντιμετωπίση αποτελεσματικά.

Οι αλλαγές
Έγινε πολύς λόγος για τις αλλαγές που θα δούμε στο βασικό σχήμα σε μια προσπάθεια του προπονητή να διορθώσει κάποια πράγματα. Παρόλο που σύντομα θα δούμε τις τελικές αποφάσεις του Ουζουνίδη, κάποια πράγματα φάνηκαν μέσω των προπονήσεων. Ο Νικολόφσκι θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Μορφή. Σίγουρη θεωρείται η επάνοδος του Φλορέα στο αριστερό άκρο της άμυνας και η μεταφορά του Κόντη στο δεξιό άκρο. Με αυτό τον τρόπο ο προπονητής θα επιχειρήσει να βάλει τους κατάλληλους παίκτες στις σωστές θέσεις αφού το πείραμα των τελευταίων δυο αγωνιστικών δεν πέτυχε. Ο Μοραίς μένει στον πάγκο και το ζητούμενο πλέον είναι να βρεθεί η θέση στην οποία μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Στη μεσαία γραμμή ο Τόρες θύμισε Μακρίδη τη λίγη ώρα που αγωνίστηκε στο Παραλίμνι και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να καλύψει τη δεξιά πλευρά. Αν γίνει αυτό ο Μακρίδης θα μεταφερθεί στο αριστερό άκρο και ο Έμερσον θα μείνει εκτός. Δύσκολα θα αρχίσει βασικός ο Τσόροβιτς αφού δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Φερναντές που εδώ και μήνες ψάχνεται πιθανότατα να μείνει στον πάγκο.

Ο κόσμος
Κάποιοι κάνουν λόγο για επεισόδια αν και εφόσον η απόδοση και κυρίως το αποτέλεσμα είναι οτιδήποτε άλλο από νίκη. Τέτοια ρεζιλίκια δεν πρόκειται να γίνουν γιατί οργανωμένοι και μη έχουν επίγνωση του τι χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!