Ναι στην αισιοδοξία, όχι στη σιγουριά

Ο ΑΠΟΕΛ δηλαδή οι παίκτες, ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος πρέπει να αποδείξουν ότι έπαθαν και έμαθαν. Το 3-0 επί της Αελ δημιούργησε μια υπεραισιοδοξία η οποία σε χρόνο ρεκόρ εξελίχθηκε σε σιγουριά ότι θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Η σιγουριά αυτή έκανε μάλιστα την πλειοψηφία του κόσμου μας να θεωρεί ότι ο τίτλος θα κρινόταν πριν την τελευταία αγωνιστική. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουμε στην ηλίθια παγίδα του εφησυχασμού που είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του ΑΠΟΕΛ. Οι δυο ήττες έφεραν νευρικό κλονισμό και αυτό που θεωρήθηκε ως ποδοσφαιρική αυτοκτονία. Παρόλα αυτά βγήκαμε ζωντανοί και δυνατοί μέσα από την κρίση και σήμερα παρουσιαζόμαστε πιο αποφασισμένοι και αισιόδοξοι από ποτέ.

Μέχρι εδώ όμως αφού θα είναι τραγικό λάθος να νομίσουμε ότι θα έχουμε εύκολο έργο στο Τσίρειο. Είναι υπερβολική η άποψη που υπήρχε και πριν τον αγώνα με την Ανόρθωση που έλεγε πως αν κερδίσουμε τον συγκεκριμένο αγώνα θα έρθει η νίκη και στο Τσίρειο.

Ασφαλώς και η ψυχολογία είναι με το μέρος αλλά αυτό δεν αρκεί. Για να κερδίσουμε θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι από κάθε άποψη. Η ψυχολογική προετοιμασία προβλέπει πίστη, αποφασιστικότητα αλλά και σεβασμό στον αντίπαλο μας. Ούτε το 8-1 επί της Ανόρθωσης μπορεί να θεωρηθεί κάτι σημαντικό και ουσιαστικό και είναι για αυτό που πρέπει να το ξεχάσουν όσοι το θεωρούν σημείο αναφοράς.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!