Να ανακτήσουμε τον χαμένο οπαδισμό μας

Ο πυρήνας των ΑΠΟΕΛιστών που ακολουθεί πιστά και αδιάκοπα την ομάδα αναγνωρίζει ή και δεν μπορεί να διαψεύσει ότι τα τελευταία χρόνια ο παλιός ρομαντισμός του οπαδού και η οπαδική μας νοοτροπία έχουν αλλάξει. Η είσοδος της ομάδας στου ομίλους του Champions League και η πετυχημένη πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τους οχτώ της διοργάνωσης είναι αδιαμφησβήτητα ένα κατόρθωμα που κάθε οπαδός θα ήθελε να ζήσει. Αποτελεί επίσης και μέγα σημείο αναφοράς που αποστομώνει κάθε αντιΑΠΟΕΛίστα που προσπαθεί να καταλαγιάσει την ζήλια του καταφεύγοντας σε συγκρίσεις και επιτυχίες της δικής του ομάδας. Από την άλλη όμως, είτε θέλουμε να το αποδεχτούμε είτε όχι, όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια έχουν αλλοιώσει την οπαδική μας συμπεριφορά αλλά και τις προτεραιότητες μας. Η ανάγκη να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, και απολαύουμε λίγα λεπτά τηλεοπτικής δημοσιότητας και να προβληθούμε ως οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μας αναγκάζουν να ξεφεύγουμε από την ουσία και τις αξίες του οπαδού.

Η δυτική και ανατολική κερκίδα δεν δείχνουν να συμμερίζονται το πάθος της νότιας. Η Νότια με την σειρά της, δεν δείχνει να την ενδιαφέρει να εμπλέξει όλο το γήπεδό στον δικό της ρυθμό. Και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται να τα εντοπίσει και να τα διορθώσει.

Ο ΠΑΝΣΥΦΙ έπαψε να ενδιαφέρεται στο να ενώσει τον κόσμο, οργανωμένους και μη. Οι αποστάσεις ανάμεσα στις κερκίδες του ΓΣΠ όλο και μεγαλώνουν και το χάσμα ανάμεσα σε οργανωμένους και μη όλο και διευρύνεται. Σίγουρα ο οπαδισμός κάποιου δεν είναι μετρήσιμος και κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι πιο ΑΠΟΕΛίστας από τον άλλο.  Η οπαδική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδό όμως, είναι πέρα για πέρα φανερή και αναγνωρίζεται από όλους.

Έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο κλίμα στα ματς του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ που ο κάθε ένας που έρχεται στο γήπεδο να αποκτά ένα οπαδικό ντοπάρισμα από την ατμόσφαιρά που κυριαρχεί. Είναι για αυτό τον λόγο που στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, και ιδιαίτερα στα ντέρμπι, η κερκίδα του ΑΠΟΕΛ κάνει τους αντιπάλους να παραμιλούν.

Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την γνωστή σε όλους μας οπαδική ατμόσφαιρα, τόσο στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ όσο και στο πρωτάθλημα, τότε η πολυτιμότερη μεταγραφή του ΑΠΟΕΛ στην φετινή σεζόν θα είναι οι οπαδοί του.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!