Να αποδείξουμε την ανωτερότητα μας

Το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στο Κάουνας και σήμερα αναμένεται να προπονηθεί στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, έτσι ώστε οι παίκτες να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο ενόψει του αγώνα της Πέμπτης. Παρά το ότι οι Χιώτης, Αλεξάνδρου και Ηλία απουσίασαν από το τελευταίο φιλικό για προληπτικούς λόγους, η ομάδα μας δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προβλήματα τραυματισμών και ο Γιοβάνοβιτς έχει αρκετές επιλογές στην προσπάθεια που θα γίνει για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στην προκειμένη θετικό αποτέλεσμα είναι η νίκη αφού στη θεωρεία τουλάχιστον το ΑΠΟΕΛ είναι πολύ ανώτερη ομάδα από την Tauras.

Παρόλα αυτά ο προπονητής και με τη σειρά της η διοίκηση προσπαθεί να περάσει μήνυμα σοβαρότητας αφού τυχόν υποτίμηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Το μόνο στοιχείο που προβληματίζει είναι η ετοιμότητα των Λιθουανών αφού όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα τους έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Από την άλλη καλούμαστε να εκμεταλλευτούμε στον έπακρο τις απουσίες που θα έχουν λόγω καρτών αφού αυτές θεωρούνται σημαντικές.

Η λογική λέει ότι θα βρούμε απέναντι μας μια ομάδα που θα αμύνεται μαζικά προκειμένου να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό και που θα επιχειρήσει σε κάποια αντεπίθεση να πετύχει τέρμα. Θα έχουμε βασικό ένα γνώριμο σκηνικό-τακτική αφού με αυτό τον τρόπο μας αντιμετωπίζουν και οι περισσότερες ομάδες στην Κύπρο. Το φετινό ΑΠΟΕΛ αν και ακόμα ανέτοιμο πρόσθεσε συνειδητά και έντονα το στοιχείο της ταχύτητας σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις απέναντι στις κλειστές άμυνες.

Η παρουσία των Σολωμού, Μποαβεντούρα, Μαρσίνιο, Μπίδη και Σολάρι δίνει στην ομάδα στοιχεία που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να ξεκλειδώσουμε πολυπρόσωπες αντίπαλες άμυνες κάτι που πρέπει να γίνει και αύριο το απόγευμα στο Κάουνας. Λογικά ο Χιώτης θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια αφού έμεινε εκτός με Αελ για προληπτικούς λόγους. Ίσως να υπάρξουν ακόμα 1-2 αλλαγές στο αρχικό σχήμα αναλόγως του πόσο επιθετικογενή θέλει να παρουσιάσει την ομάδα από το ξεκίνημα ο Γιοβάνοβιτς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!