Να αποφύγουμε την παγίδα

Η ομάδα μας έκανε το καθήκον της μέχρι στιγμής και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση αλλά από σήμερα πρέπει να δείξει εκ νέου ότι βρίσκει τον τρόπο να αντιδρά σωστά στα δύσκολα. Μια σειρά από αγώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου αρχίζουν από το δασάκι της Άχνας, τη δεύτερη έδρα της Ανόρθωσης όπως τη χαρακτηρίζει ο Δισκοβόλος στη σημερινή του στήλη. Οι αγώνες με την ομάδα του Κίκη Φίλιππου ήταν ανέκαθεν δύσκολοι αφού ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να συνδυάσουν βαθμολογικά και άλλα οφέλη. Ο Εθνικός βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με άλλες τρεις ομάδες και όπως τόνισε ο Γιοβάνοβιτς η θέση του είναι πλασματική αφού πρόκειται για μια καλή ομάδα. Οι λόγοι που η ομάδα του Νίκου Ανδρονίκου δεν κατάφερε να κερδίσει βαθμούς είναι γνωστοί πλέον στον προπονητή μας όπως και το πώς ο σημερινός μας αντίπαλος είχε βαθμολογικό κέρδος στον αγώνα με την Αελ.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι η νίκη που θα μας διατηρήσει στην κορυφή έστω και αν θα συνεχιστεί η συγκατοίκηση με την Ανόρθωση η οποία θα κερδίσει την Αγία Νάπα. Για να έρθει θα πρέπει να έχουμε πάθος και καλή λειτουργία όλων των γραμμών. Η αποτελεσματικότητα του ΑΠΟΕΛ και πιο συγκεκριμένα του Ατόρνο μας φέρνει τις νίκες που θέλουμε αλλά η υπερβολική εξάρτηση σε συγκεκριμένους παίκτες δεν είναι ότι καλύτερο.

Το αγωνιστικό πλάνο

Το 4-5-1 και οι παραλλαγές του λειτούργησαν καλύτερα από το 4-4-2 αλλά ο Μπεναχούρ θα απουσιάσει σήμερα λόγω τραυματισμού. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η απουσία του Τυνήσιου είναι ικανή να διαφοροποιήσει το αγωνιστικό πλάνο ή αν θα διατηρηθεί αυτό με έναν επιθετικό στην κορυφή. Εικάζουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς θα προτιμήσει το 4-5-1 και θα χρίσει έναν εκ των Πίντο ή Μαντούκα σαν οργανωτικό μέσο, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα.

Μια τέτοια κίνηση θα επαναφέρει και τον Τζιόλη στο αρχικό σχήμα και παράλληλα θα χωρέσει τους δυο Πορτογάλους στο κέντρο, κάτι που φαίνεται να θεωρεί σημαντικό ο προπονητής. Ζητούμενο είναι η καλή κυκλοφορία της μπάλας έτσι ώστε με δημιουργικό τρόπο να φτάσει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι ακραίοι έτσι ώστε ο Ατόρνο να έχει ουσιαστικές βοήθειες.

Με αυτά τα δεδομένα η πιθανή εντεκάδα θα είναι η ακόλουθη: Πάρντο, Σέρχιο, Κλουκόφσκι, Καρυπίδης, Μπόρδα, Μοράις, Τζιόλης, Πίντο, Αλωνεύτης, Μαντούκα, Ατόρνο

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!