Να αρπάξουμε την ευκαιρία

Οι προκλήσεις μετά την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος είναι πολλές με πιο σημαντική αυτή της Ευρωπαϊκής προοπτικής. Στο μυαλό όλων μας περιστρέφεται μια νέα συμμετοχή στους ομίλους του champions league, ενώ υπάρχουν και αυτοί που αρκούνται και με συμμετοχή στους αντίστοιχους του europa league! Έχει γίνει τόσο μεγάλη εμμονή σε κάποιους η συμμετοχή στους ομίλους που αν για οποιονδήποτε λόγο δεν τα καταφέρουμε θα θεωρηθεί ως τεράστια αποτυχία! Με αυτό όμως θα ασχοληθούμε σε μεταγενέστερο στάδιο. Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να πούμε πως με προσοχή, ετοιμότητα και καλή απόδοση η ομάδα μας θα βρεθεί στον καθοριστικό τέταρτο προκριματικό. Κάθε εβδομάδα τονίζουμε στο σχετικό κείμενο μέσω του οποίου ενημερώνουμε για τα ξένα πρωταθλήματα πως δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία αν είμαστε στους «seeded» αν εφησυχαστούμε όπως τότε με την Μπάτε.

Να μας συγχωρέσει ο Γιοβάνοβιτς αλλά θεωρούμε δεδομένη την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στον τρίτο προκριματικό. Μπορεί στους «αδύνατους» του δεύτερου προκριματικού να βρίσκονται ομάδες που προέρχονται από υπολογίσιμες χώρες αλλά ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να περάσει στην επόμενη φάση.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα είμαστε στους «δυνατούς»  και θα κληρωθούμε με μια εκ των πιο κάτω ομάδων:

Γκενκ (Βέλγιο)Εκράνας (Λιθουανία)Ελσίνκι (Φινλανδία)Ζέσταφονι (Γεωργία)Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)Μάλμο (Σουηδία)Μάριμπορ (Σλοβενία)Πίλσεν (Τσεχία)Σιάμροκ (Εϊρε)Σλόβαν (Σλοβακία)

Μια επιφανειακή ανάλυση γιατί κανείς δε γνωρίζει πλήρως τη δυναμικότητα και τις αλλαγές που θα επέλθουν στα ρόστερ των πιο πάνω ομάδων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες πρόκρισης μας στον τέταρτο προκριματικό είναι πολύ καλές. Ασφαλώς ομάδες όπως οι Σλόβαν, Γκενκ και η Λίτεξ θεωρούνται ικανότητες αλλά ακόμα και με αυτές και αν κληρωθούμε μπορούμε να τις αποκλείσουμε.

Ο ΑΠΟΕΛ έχοντας να επιδείξει αξιοζήλευτη ευρωπαϊκή πορεία τα τελευταία χρόνια καλείται φέτος να κεφαλαιοποιήσει το πλεονέκτημα του ότι μάλλον θα συμμετάσχει στο γκρουπ των δυνατών στον τρίτο προκριματικό. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!