Να γράψουμε ιστορία

Μπορεί τις τελευταίες μέρες το πρώτο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους οπαδούς μας να είναι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και οι αμυντικές ανησυχίες αλλά σήμερα τα πάντα μπαίνουν στο ψυγείο. Η ομάδα μας πρέπει να κερδίσει τους μισητούς όπως εξελίσσονται τούρκους της Νέφσκι Μπακού για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Όπως είπε και ο Γιοβάνοβιτς θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους, τους προφανείς αλλά και τους λιγότερο ευδιάκριτους που έχουν να κάνουν με την ηρεμία που χρειάζεται η ομάδα ενόψει πρωταθλήματος. Δεν ξεχνάμε και τις οικονομικές προεκτάσεις αλλά αυτά δεν είναι της ώρας.. Και αυτό γιατί το ζητούμενο σήμερα είναι να δούμε τον καλό ΑΠΟΕΛ. Βασικά κάτι εντελώς αντίθετο με αυτό που είδαμε στο Μπακού και που έδωσε τη δυνατότητα στους αζέρους να αποθρασυνθούν πλήρως. Η ομάδα μας καλείται να επιβεβαιώσει ό τι η κάκιστη εμφάνιση στον πρώτο αγώνα ήταν μια  παρένθεση.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει παίκτες-κλειδιά να αποδώσουν τα αναμενόμενα αλλά και οι νέοι να δείξουν ότι έχουν τα άντερα όχι μόνο να αντέξουν αλλά και να διακριθούν. Ο Κλουκόφσκι για παράδειγμα θα κληθεί να πάρει θέση δίπλα από τον Μπόρδα και θα είναι το πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα μας. Ο Καναδός έχει την εμπειρία και τις ικανότητες αλλά το ότι θα μπει από την αρχή στα δύσκολα είναι κάτι που κρύβει κινδύνους.

Ζητούμενο όπως και στους προηγούμενους αγώνες είναι η καλή αμυντική λειτουργία και ιδανικά το μηδέν παθητικό. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ στους δυο εντός έδρας αγώνες του δημιούργησε αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες. Το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού μπορεί να μας στοιχίσει, οπότε έχουμε ανάγκη και την αποτελεσματικότητα στη γραμμή κρούσης.

Ο Μπεναχούρ για τον οποίο ο προπονητής επιβεβαίωσε χτες ότι δεν ξεκίνησε στο Μπακού λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού, είναι ο παίκτης που θα σηκώσει το βάρος στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ο Τυνήσιος θα έχει στηρίγματα από τα αριστερά τον Αλωνεύτη και από δεξιά έναν εν των Ατόρνο ή Χαραλαμπίδη.

Η πρόβλεψη για την 11αδα είναι δύσκολη μετά και από τα όσα είδαμε στον πρώτο αγώνα. Η λογική λέει διάταξη 4-2-3-1 με τον Μπούντιμιρ να παραμείνει στην κορυφή της επίθεσης και το ζητούμενο να είναι τα στηρίγματα που θα έχει.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!