Να επιβεβαιώσουμε τις προβλέψεις

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση ο ΑΠΟΕΛ χρίστηκε το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση. Το 2-0 του πρώτου αγώνα ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις και το ζητούμενο απόψε στη Σένιτσα είναι να σφραγίσουμε την πρόκριση. Το σκορ του πρώτου αγώνα δημιουργεί κάποια δεδομένα που θα ήταν υπερβολικό να τα υποβαθμίσουμε. Επειδή όμως η μπάλα είναι στρογγυλή και η ψυχολογία αστάθμητος παράγοντας ο ΑΠΟΕΛ καλείται να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο και αν είναι δυνατό να επιστρέψει από τη Σλοβακία με νίκη. Ο Γιοβάνοβιτς στην προσπάθεια του να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα είπε μεταξύ άλλων χτες πως ακόμα δεν έχουμε δει την πραγματική εικόνα της ομάδας μας και αυτό επιβάλλει την μέγιστη σοβαρότητα. Ο προπονητής μας αναγνωρίζει την ανετοιμότητα της αμυντικής γραμμής η οποία προκύπτει από τα πολλά νέα πρόσωπα, γεγονός που δημιουργεί την απαιτούμενη εγρήγορση.

Είναι άγνωστο αν και πόσο θα πιεστούμε από τους γηπεδούχους αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει η σωστή αντίδραση όχι μόνο από τους κεντρικούς αμυντικούς αλλά από ολόκληρο τον αμυντικό μηχανισμό της ομάδας.

Οι ξαφνικοί πόνοι του Σολάρι στην μέση ξεκαθαρίζουν το πλάνο αφού η λογική λέει ότι θα προτιμηθεί και πάλι η διάταξη 4-2-3-1 έτσι ώστε οι δυο Πορτογάλοι να κλείσουν τους διαδρόμους στον άξονα και να απελευθερώσουν τον Μπεναχούρ. Εικάζεται ότι θα δούμε τον Αλωνεύτη για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ενώ δεν αναμένεται να αλλάξουν οι τέσσερις της άμυνας.

Πέραν της σωστής αμυντικής λειτουργίας, ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ είναι και η αποτελεσματικότητα στη γραμμή κρούσης. Όπως φάνηκε και στον πρώτο αγώνα οι εμπνεύσεις του Μπεναχούρ και οι βοήθειες από τα άκρα θα μας φέρουν σε θέση βολής και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!