Να κάνουμε το αυτονόητο

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται σήμερα να κάνει το αυτονόητο και να κερδίσει τον ΟΘέλλο Αθηαίνου για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα οι παίκτες και ο προπονητής μας πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και να επιβεβαιώσουν όσους θεωρούν δεδομένη τη νίκη. Στεκόμαστε στην παράμετρο της σοβαρότητας γιατί σε τέτοιους αγώνες είναι σημαντικό να μην υπάρξει υποτίμηση. Προ ημερών η διοίκηση επιχείρησε να στείλει κάποια μηνύματα θυμίζοντας ότι ο Οθέλλος μας κέρδισε σε πρόσφατο φιλικό. Έδειξε επίσης στους μέχρι σήμερα αγώνες του στο πρωτάθλημα ότι είναι μια ομάδα που δεν είναι εύκολο να την κερδίσεις.

Πέραν της σοβαρότητας όμως είναι εξίσου σημαντικό για την ομάδα μας να αποδώσει καλά. Για διάφορους λόγους η απόδοση του ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Η έκταση του rotation που κάνει ο Δώνης ήταν ένας λόγος όπως επίσης και η ανετοιμότητα παικτών που καλούνται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες πρωταθλήματος. Είναι επίσης δεδομένη η δυσκολία όλων να κάνουν restart και να επικεντρωθούν στο Cyprus League.

Tο αγωνιστικό πλάνο

Η ετοιμότητα των Ρίισε και Τζιμπούρ θα έρθει μέσα από τη ουσιαστική συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες αφού οι προπονήσεις δεν αρκούν. Με αυτό το δεδομένο η λογική λέει ότι οι δυο παίκτες θα είναι στο αρχικό σχήμα. Το ζητούμενο και για τους δυο είναι να αρχίσουν να ανεβάζουν στροφές αφού η ομάδα τους χρειάζεται ακόμα και για να κερδίσει τον Οθέλλο!

Ο Δώνης έχοντας ως δεδομένη και τη διακοπή του πρωταθλήματος καλείται να παρατάξει μια ομάδα που θα έχει φρεσκάδα, ομοιογένεια και σωστό αγωνιστικό πλάνο. Οι Σέρτζιο, Αμορίν και Καρλάο θα είναι στο αρχικό σχήμα αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ενώ το ζητούμενο είναι αν θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Μοραίς και Βινίσιους. Όσες φορές έγινε αυτό η ομάδα είχε πρόβλημα.

Αν θεωρήσουμε ότι ο Οθέλλος θα αμύνεται το ζητούμενο είναι να δουλέψει καλά το μεσοεπιθετικό πλάνο έτσι ώστε να φτάσει η μπάλα μέσα στην περιοχή αφού εκτός αυτής ο Τζιμπούρ είναι ακίνδυνος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!