Να κρατήσει το σερί

Η αντεπίθεση που ξεκίνησε μετά τον ισόπαλο αγώνα με την ομόνοια και έφερε τρεις σερί νίκες και την μείωση της διαφοράς στους τρεις βαθμούς πρέπει να συνεχιστεί. Το πρωτάθλημα επαναρχίζει και παρόλο που την Κυριακή πάμε στο ΓΣΖ για τον εξαιρετικά δύσκολο αγώνα με την Αεκ, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στον σημερινό αγώνα με τον Εθνικό Άχνας. Κάθε αγώνας ενάντια στο παράρτημα της ανόρθωσης κρύβει παγίδες και το ότι παραδοσιακά δυσκολευόμαστε να τους κερδίσουμε είναι κάτι που πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι όμως που κάνουν το σημερινό αγώνα ιδιαίτερο. Αν και αγωνιζόμαστε στην έδρα μας το ΓΣΠ θα είναι άδειο λόγω της γνωστής τιμωρίας και της απόφασης της διοίκησης να μην εξαγοράσει την ποινή. Οι παίκτες καλούνται για τρίτη φορά φέτος να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο ελπίζοντας ότι θα είναι η τελευταία φορά.

Δεν ξεχνάμε ότι οι τελευταίες δυο νίκες με Σαλαμίνα και Αγία Νάπα συνοδεύτηκαν με προβληματική απόδοση, κάτι που σχολιάστηκε και από τον Γιοβάνοβιτς. Το θυμίζουμε γιατί παρόλο που το πιο σημαντικό πράγμα είναι βαθμοί, το σερί νικών που θέλουμε απαιτεί να έχουμε και καλή απόδοση.

Το αγωνιστικό πλάνο

Ο Γιοβάνοβιτς είναι αναγκασμένος να προβεί σε μεμονωμένες αναγκαστικές αλλαγές οι οποίες όμως δεν θα αλλάξουν το πλάνο και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Οι απουσίες των Σέρτζιο και Χαραλαμπίδη σε συνδυασμό και με αυτή του Αλωνεύτη θα φέρουν αλλαγές στη δεξιά πλευρά. Με αυτά τα δεδομένα ο Σολωμού θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και μπροστά του θα πάρει θέση ο Μπέκμαν.

 Ο Μπενασούρ είναι στην αποστολή αλλά το ότι του λείπουν αγώνες κάνει αμφίβολη τη συμμετοχή του. Αν ο Τυνήσιος μείνει στον πάγκο ο Γιοβάνοβιτς θα αναγκαστεί να στραφεί σε λύσεις που μέχρι στιγμής δεν του βγήκαν. Ο Πίντο δυσκολεύεται αφάνταστα να οργανώσει την ομάδα αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από τη στιγμή που ο Μπέκμαν θα καλύψει το δεξί άκρο.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την ετοιμότητα του Τζιόλη αφού η προώθηση του Πίντο σε ρόλο οργανωτικού μέσου προϋποθέτει ότι ο Έλληνας μεσοαυντικός θα πάρει θέση δίπλα από τον Μοράις. Σε περίπτωση που ούτε αυτός κριθεί έτοιμος για το αρχικό σχήμα σημαίνει ότι το αρχικό σχήμα θα επιφυλάξει εκπλήξεις.

Ο Μαντούκα θα ηγηθεί των επιθετικών προσπαθειών αφού σε έναν ακόμα αγώνα θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Οι βοήθειες που θα έχει από τον Μπέκμαν και τον Αλεξάνδρου που θα κινούνται στα δυο άκρα θα κρίνουν πολλά.

Στα μετόπισθεν το ζητούμενο είναι το μηδέν παθητικό. Η επιστροφή του Ολιβέιρα και το ανέβασμα του Μπόρδα βοήθησαν την ομάδα να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στους τελευταίους τρεις αγώνες και το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!