Να λάβουμε σοβαρά κάποια μηνύματα

Το άρθρο αυτό, ήταν έτοιμο από μέρες και για να προλάβουμε τον οποιοδήποτε που μπορεί να το συνδυάσει, είτε με κριτική για το πρώτο φιλικό, είτε ότι άλλο, λέμε με πάσα ειλικρίνεια ότι δεν ασχολούμαστε ούτε με το πρώτο, ούτε με το τελευταίο φιλικό. Ούτε ακόμα και από την εμφάνιση που θα κάμει η ομάδα μας όταν δώσει τα πρώτα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Προ του πιθανού φάσματος όμως να παρασυρθούμε όλοι, ότι πάλι θα κάνουμε περίπατο στο πρωτάθλημα και θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2013-14, κρίνουμε σκόπιμο από το τέλος Ιουνίου να επισημάνουμε κάποια πράγματα, τα οποία τουλάχιστον για μας, ηχούν σαν μηνύματα.Ο ΑΠΟΕΛ είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξει και πάλι μια ομάδα ισχυρή. Δηλώσαμε και δηλώνουμε εμπιστοσύνη στον Ιβάν και περιμένουμε ότι με τη συμπλήρωση όλων των μεταγραφών θα δούμε ίσως και καλύτερη ομάδα από την περσινή. Προσοχή όμως. Δεν θα είμαστε και ούτε θα παίξουμε μόνοι μας στο επόμενο πρωτάθλημα.

Έχουν μυριστεί ψόφιο και οι υπόλοιποι που θα κάμουν ότι είναι δυνατόν για να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως βγήκε η αελ και για να είμαστε δίκαιοι ακόμα δεν χωνέψαμε ότι αυτή η ομάδα μας διαδέχτηκε στη μεγάλη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Τα μηνύματα λένε ότι η Ανόρθωση που πήγε να το παίξει κακομοίρα λέγοντας διά προέδρου της ότι θα μειώσει το μπάτζετ κατά 50%, το ανεβάζει κατακόρυφα στοχεύοντας να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Είναι μια ομάδα που όταν μπορεί στο γήπεδο, έχει και την παρασκηνιακή δύναμη. Έφερε παίκτες που τουλάχιστον διαφημίζονται καλοί και έχει δύο πρώην δικούς μας που ξέρουν καλά τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Η ομόνοια είναι απένταρη αλλά βρίσκει τον τρόπο να κάνει μεταγραφές και όχι φθηνές όπως νομίζουν κάποιοι. Με το κλάμα των παραγόντων της και τις κατά καιρούς ακραίες αντιδράσεις οπαδών της σε βάρος της ΚΟΠ που μένουν ατιμώρητες, μπορεί αν μας κοιμίσει να μας γελάσει. Ανόρθωση και ομόνοια είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο οικονομικό και δεν σώζονται αν δεν βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αελ λέμε όλοι ότι δεν μπορεί να ξαναπάρει πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει όμως ότι αν τις το επιτρέψουμε δεν θα το διεκδικήσει. Έχει μπει από πέρσι στο παρασκήνιο με τις ευνοϊκές διαιτησίες και έμαθε να κάνει και φιλικά παιχνίδια που δίνουν πρωταθλήματα.Οι πιθανοί αντίπαλοι για τον τίτλο, ξέρουν ότι αν εμείς ξαναβγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα απομακρυνθούμε κάποια χρόνια από αυτούς και θα βυθιστούν στα χρέη. Για αυτό και κάνουν φέτος την τελευταία τους προσπάθεια. Στο χέρι μας είναι να τους αφήσουμε με την προσπάθεια.

Που καταλήγουμε;

Ότι ο ΑΠΟΕΛ για να επιβεβαιώσει όλα όσα θέλουμε να συμβούν στο νέο πρωτάθλημα, χρειάζεται να φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα. Δεν θα κάνουμε τώρα παρέμβαση σε κάποιες αποφάσεις αφού είναι δουλειά του Ιβάν, αλλά επισημαίνουμε την ανάγκη να μην αδρανήσει ο προπονητής εκεί που χρειάζεται να είναι δυνατός. Και εννοούμε στην ενσωμάτωση άλλων πολύ καλών ποδοσφαιριστών και στην απομάκρυνση εκείνων που είναι στον ΑΠΟΕΛ, είτε γιατί καλύπτονται με συμβόλαια, είτε απλά για να γεμίζουν το ρόστερ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!