Να μην μας παραπλανήσει η διαφορά

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να απογειωνόμαστε στα γκολ-φωτοβολίδες και στις εκτός έδρας νίκες,  όμως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή και να προσγειωθούμε για ακόμη λίγες βδομάδες στην κυπριακή πραγματικότητα. Μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε για άλλη μια χρονιά την τρελή απογείωση μας στα αστέρια. Η διαφορά των έξι βαθμών δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα μας για την κατάκτηση του τίτλου, όμως δεν τον εξασφαλίζει. Αν και στα αυτιά όλων μας μπορεί να ακούγεται τετριμμένη η πιο πάνω φράση, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η βαθμολογική κατάσταση ανάμεσα στις τέσσερεις ομάδες του πρώτου γκρουπ είναι πολύπλοκη και κρύβει κινδύνους.

Η έξοδος στην Ευρώπη, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ και για τις 3 ομάδες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η βαθμολογία δίνει την δυνατότητα τόσο στην Αεκ όσο και στους χόχους να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στο Γιουρόπα Λίγκ μέσω πρωταθλήματος. Αυτός είναι και ο κυριότερος  λόγος που καμία ομάδα δεν πρόκειται να παρουσιαστεί αδιάφορη, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια των playoffS.

Το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ σε αυτή την τελευταία φάση του πρωταθλήματος είναι άλλη μία παράμετρος που μπορεί να κρύβει παγίδες.

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση

Αεκ – ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ – Αεκ

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε καν τις δυσκολίες του πρώτου αγώνα με τους χόχους, στον οποίο θα είμαστε και φιλοξενούμενοι. Μετά τις σερί επιτυχίες στους και την είσοδό τους στην τετράδα, το μόνο που τους απέμεινε για να ικανοποιήσουν τις ψευδαισθήσεις τους  είναι να κερδίσουν τον ΑΠΟΕΛ και να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μας στερήσουν το πρωτάθλημα. Τυχών απώλειες της ομάδας μας στον πρώτο αγώνα με τους χόχους, θα αναπτερώσει τις ελπίδες στους μαθητές (αν κερδίσουν την Αεκ), τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε στο ΓΣΠ μία βδομάδα μετά.

Κακά τα ψέματα. Ας μην γίνουμε από την μια στιγμή στην άλλη υπερόπτες,  αφού σε καμία στιγμή στο φετινό πρωτάθλημα δεν μας διακατείχε τόση αισιοδοξία για τον φετινό τίτλο όπως αυτή που ζούμε από το βράδυ της Κυριακής. Οφείλουμε να παραμείνουμε συνεσταλμένοι και σοβαροί, τουλάχιστον για τα επόμενα 2 παιχνίδια, τα οποία αν καταφέρουμε να κερδίσουμε θα έχουμε ζήσει ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή δεδομένων που έγινε ποτέ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!