Να μην μισήσουμε αυτά που μας κάνουν περήφανους

Η τελευταία εντός έδρας απώλεια τις ομάδας μας δημιούργησε αναπόφευκτα τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας. Κακά τα ψέματα, ο μεγαλύτερος στόχος που αυτή η ομάδα δεν κατάφερε ακόμα να κάνει πραγματικότητα είναι η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Η μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας μας στις εγχώριες διοργανώσεις δεν έχει πείσει κανέναν ότι στην φετινή χρονιά θα καταφέρουμε επιτέλους να σπάσουμε αυτή την αρνητικά παράδοση που κρατά χρόνια. Η πολύ καλή παρουσία του ΑΠΟΕΛ σε όλους του μέχρι τώρα αγώνες του CL έρχεται σε τεράστια αντίθεση με τις εμφανίσεις μας στο τοπικό πρωτάθλημα. Οι τολμηρές  και ουσιαστικές εμφανίσεις μας σε Ουκρανία και Πόρτο αλλά και η μεγαλειώδης νίκη μας μέσα στο ΓΣΠ έρχονται σε σύγκρουση με την εικόνα που παρουσιάζουμε στις τοπικές αναμετρήσεις.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ βλέποντας την ομάδα να έχει το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών και έχοντας ως μέτρο σύγκρισης την παρουσία της στο CL είναι απαιτητικός και δεν μπορεί με τίποτα να φανταστεί ότι θα χαθεί το φετινό πρωτάθλημα. Η μέχρι στιγμής απόδοση μας και η απώλεια πολλών βαθμών στο ΓΣΠ αναπόφευκτα δημιούργησαν μεγάλη ανησυχία.

Ο κόσμος δεν πρόκειται να δώσει συχωροχάρτι σε κανένα προπονητή η παίχτη που διαλέγει παιχνίδια για να δείξει το καλό του πρόσωπο. Το δεδομένο της καλύτερης ομάδας στην Κύπρο με διαφορά, από μόνο του δεν πρόκειται να φέρει τα τρίποντα.

Το CL κάποτε θα τελειώσει και οι ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και διοίκηση θα μετρούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς τους. Ο κόσμος όμως, με αρκετές χιλιάδες ευρώ μείων λόγο ταξιδιών, θα συνεχίσει να ζητά επίμονα το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και να ψάχνει υπαίτιους αν βρεθούμε εκτός σοβαρής διεκδίκησης.

Ο κόσμος δεν είναι καθόλου αχάριστος. Μπορεί η όλη κατάσταση Ευρώπης-Κύπρου να μας έχει επηρεάσει υποσυνείδητα όλους (και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο πάθος μας στις κερκίδες), αλλά δεν θα δεχτούμε με τίποτα την αγωνιστική αδιαφορία της ομάδας. Δεν  γίνεται να έχουμε σκοράρει σε κάθε παιχνίδι του CL, να  έχουμε δημιουργήσει τόσες ευκαιρίες με Πόρτο και Σαχτάρ και στα δύο ντέρμπι στο ΓΣΠ να μην έχουμε κάνει ούτε προϋπόθεση για γκολ.

Ο παντελώς αντίθετος χαρακτήρας που δείχνει η ομάδα έχει σκορπίσει τον προβληματισμό ανάμεσα στον κόσμο. Η εμπιστοσύνη μας στον Ιβάν και στους ποδοσφαιριστές μας είναι δεδομένη και το γνωρίζουν. Η επιλεκτική τους όμως αντιμετώπιση των διοργανώσεων σιγά σιγά θα μας σπρώξει στο να αποφασίσουμε ποια από τις δύο επιτυχίες προτιμούμε. Αν πραγματικά δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση και στην Ευρώπη και στην Κύπρο, τότε δυστυχώς ο κόσμος θα μοιραστεί στα δύο. Σε αυτούς που θα προτιμούν την Ευρώπη και θα λένε δεν πειράζει στην Κύπρο, και σε αυτούς που δεν θα θυσίαζαν με τίποτα το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ας μην μπούμε λοιπόν σε αυτή την διαδικασία. Είναι κρίμα, η ξέφρενη πορεία της ομάδας μας στο CL να έχει άμεσο αντίκτυπο στις εμφανίσεις μας στο πρωτάθλημα. Θα είναι κρίμα να φτάσουμε στο σημείο να μισήσουμε αυτά που μας στέλλουν στους εφτά ουρανούς.

Η άμεση αλλαγή νοοτροπίας από όλους μας είναι επιτακτική. Ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμος οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!