Να την κάνουμε χρήσιμη ήττα

Θεωρούμε ότι αξίζει να σταθούμε και άλλο στην παρουσία και απόδοση όλων μας το απόγευμα του Σαββάτου και να τη συσχετίσουμε με τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων ελπίζοντας ότι δεν θα δούμε ξανά τέτοιο κομφούζιο. Ευτυχώς εμείς δεν μπορούμε να πούμε το κλασσικό και επιπόλαιο κοιτάμε μπροστά επειδή σε λίγες ώρες θα μπούμε στο αεροπλάνο για το Πόρτο. Ούτε η κατάντια των χοχων μπορεί να αποπροσανατολίσει αφού τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα καθιστούν την Αελ πιο επικίνδυνη. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν ήδη από το βράδυ του Σαββάτου. Ο καθένας αναλόγως γνώσεων, απόψεων και προτιμήσεων καταλογίζει ευθύνες για την εμφάνιση και απόδοση σε προπονητή και συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Σε δεύτερη φάση το κολάνι πιάννει και εμάς τους οπαδούς που χάσαμε πολύ νωρίς την μάχη της κερκίδας. Από την Παρασκευή γράφαμε για ανησυχητικές ενδείξεις όσον αφορά τον αποπροσανατολισμό του κόσμου αφού οι μισοί σκέφτονταν το αγώνα με την Πόρτο αντί το ντέρμπι με την Αελ. Σε αντίθεση με εμάς στην Αελ, όλοι ανεξαιρέτως σκέφτονταν τον μεταξύ μας αγώνα. Η ήττα λοιπόν και η αναφορά του Γιοβάνοβιτς στην ανάγκη να διαχειριστούμε καλύτερα τις επιτυχίες για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα είναι κάτι που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Το πείραμα του 4-4-2 δεν μας βγήκε. Το όποιο πλάνο του Γιοβάνοβιτς έμεινε στη θεωρεία αφού οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να το εφαρμόσουν. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σωστά στο ασφυκτικό πρέσιγκ της Αελ αφού το δίδυμο από το οποίο ξεκινούν όλα (Πίντο-Μοραίς) έσπασε προκειμένου ο Πίντο να καλύψει (ανεπιτυχώς) το αριστερό άκρο. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία της ατομικής κριτικής αφού δεν υπάρχει πλέον ουσιαστικός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως στις νίκες θεωρούμε ότι είναι προϊόν της σωστής προετοιμασίας έτσι και για τη συγκεκριμένη ήττα θεωρούμε ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία και αντίδραση κατά τη διάρκεια του αγώνα από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές.

Είμαστε περισσότερο από σίγουροι ότι όλοι αντιλήφθηκαν το τι πήγε στραβά αφού ήταν ως ένα βαθμό η δική μας αδυναμία που επέτρεψε στην Αελ να κάνει το παιχνίδι της. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο άμεσα αλλά και μελλοντικά ο ΑΠΟΕΛ θα φροντίσει να παρουσιάζεται αγωνιστικά έτοιμος για να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα.

Αν γίνουν τα πιο πάνω η ήττα από την Αελ θα θεωρηθεί χρήσιμη..

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!