Να τους κουρέψουμε μια και καλή

Ο αγώνας που ίσως κρίνει πολλά όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος έφτασε. Η ομάδα μας πάει σήμερα στη Λάρνακα για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση του ανήθικου Κάκου, του θεατρίνου Λαβόρδε και των μαθητών. Όλοι στον ΑΠΟΕΛ και κυρίως οι παίκτες πρέπει για λίγες ώρες να ξεχάσουν όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και να επικεντρωθούν στον αγώνα. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι πιο σημαντική από ποτέ ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουμε τη γνωστή εχθρική ατμόσφαιρα. Το ενδεχόμενο του +6 γυροφέρνει στο μυαλό αρκετών αλλά θα έρθει μόνο αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει έτσι ώστε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε το απρόσμενο comeback χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων αλλά η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι σήμερα πρέπει να πιάσουμε καλό standard απόδοσης.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Η εκτίμηση μας είναι ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου όπου η Ανόρθωση επικράτησε εύκολα. Ο ΑΠΟΕΛ πάει στο Παπαδόπουλος με πληθώρα επιλογών και το ζητούμενο είναι να περιορίσει τα ατού της Ανόρθωσης και να εκμεταλλευτεί τα δικά του.

Καλύτερη άμυνα Vs καλύτερη επίθεση

Η  καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος τίθεται αντιμέτωπη με την καλύτερη επίθεση και αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε το μηδέν παθητικό για όγδοο συνεχόμενο αγώνα θα κάνουμε το βασικότερο πράγμα για να φύγουμε με βαθμολογικό κέρδος. Τα άκρα της Ανόρθωσης είναι το μεγάλου ατού της ενώ η λεγόμενη μάχη του κέντρου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο Ιτζάκι είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή του αντιπάλου και ο παίκτης που πρέπει να περιοριστεί από τους κεντρικούς αμυντικού μας ενώ είναι γνωστά τα δεδομένα και με τον Λαβόρδε.

Δημιουργία φάσεων

Ο ΑΠΟΕΛ εδώ και καιρό κερδίζει αλλά δυσκολεύεται αφάνταστα να γίνει δημιουργικός και να κάνει φάσεις-ευκαιρίες, ενώ αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στα ντέρμπι. Ανεξαρτήτων σχηματισμού και παρόλο που το 4-2-3-1 θεωρείται από πολλούς το πιθανότερο η ομάδα μας πρέπει να βρει τον τρόπο να οργανωθεί σωστά και να πιέσει τον αντίπαλο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού η αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης θεωρείται ένα από τα αδύνατα της σημεία.

Ψυχολογία

Με τη ψυχολογία των παικτών μας να μην είναι η καλύτερη λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο και την απώλεια χιλιάδων ευρώ είναι σημαντικό να ξεκινήσουν δυνατά και αποφασιστικά τον αγώνα σε μια έδρα που θα είναι από κάθε άποψη εχθρική. Η Ανόρθωση θα μπει πολύ δυνατά επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει και αν αναλογιστούμε ότι στις λίγες φορές που χάσαμε αυτό έγινε επειδή δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο μισάωρο γίνεται κατανοητό γιατί πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία και αυτοσυγκέντρωση στα πρώτα στάδια του αγώνα.

Το αγωνιστικό πλάνο

Ο Γιοβάνοβιτς συνηθίζει στους πιο καθοριστικούς αγώνες να εγκαταλείπει τη διάταξη 4-2-3-1 προτιμώντας το 4-4-2. Δεν ξέρουμε τι αποφάσισε να πράξει σήμερα αλλά η εκτίμηση μας είναι ότι θα προτιμήσει τη διάταξη με ενισχυμένο κέντρο με τον Μπουντιμίρ να μένει στον πάγκο.

Ο Χιώτης θα είναι κάτω από τα δοκάρια ενώ οι Σέρτζιο και Κλουκόφσκι θα πάρουν θέση στα δυο άκρα έχοντας τους Μπόρδα και Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας. Θεωρούμε ότι ο Καρυπίδης δύσκολα μπορεί να σπάσει το δίδυμο έστω και αν έδειξε έτοιμος στον διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα με την Πάφο.

Μοράις και Τζιόλης θα είναι λογικά οι δυο στο χώρο του κέντρου με τον Πίντο να μένει και αυτή τη φορά στον πάγκο. Ο Μπέκμαν έχει σαφέστατο προβάδισμα έναντι του Μπενασούρ για τη θέση του οργανωτικού μέσου αφού ο Τυνήσιος έχει τυπική παρουσία τους τελευταίους μήνες. Στα άκρα η μια θέση είναι κρατημένη από τον Μαντούκα ενώ η άλλη παίζεται ανάμεσα στους Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδη.

Ο Μπιτόν θα είναι στην επίθεση και το ζητούμενο είναι να έχει τα στηρίγματα για να μπορέσει να βρεθεί σε θέση βολής και να τους αποτελειώσει.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!