Ντροπή, κρίμα και απαράδεκτο

Μια ομάδα που θύμιζε ΑΠΟΕΛ σε όλα εκτός των παικτών και του προπονητή έχασε με το βαρύ 1-3 από την Νέφκσι Μπακού. Το ΓΣΠ ήταν ασφυκτικά γεμάτο αλλά όπως προειδοποιήσαμε αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού η ομάδα μας παρουσιάστηκε και αυτή τη φορά ανέτοιμη και κατώτερη των προσδοκιών. Οι αζέροι ήθελαν περισσότερο την πρόκριση και εκμεταλλευόμενοι τα δώρα που τους προσφέραμε πήραν δίκαια τη νίκη-πρόκριση. Είναι αναμενόμενο ότι ο αποκλεισμός σοκ θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε με προσοχή για να μην τελειώσει πριν καν αρχίσει η χρονιά. Οι ευθύνες για τον αποκλεισμό είναι τεράστιες και βαραίνουν πρώτα από όλα τον προπονητή που παρουσίασε στους δυο αγώνες με την Μπακού μια ομάδα σε πλήρη αποσύνθεση. Ούτε οι παίκτες όμως είναι άμοιροι ευθυνών και ιδίως οι παλιοί που δείχνουν χορτασμένοι. Θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά τις επόμενες μέρες οπότε δεν θα επεκταθούμε.

Ο Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις αφού ο Μπουντιμίρ παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Κλουκόφσκι πήρε θέση δίπλα από τον Μπόρδα στο κέντρο της άμυνας. Αναμενόμενη ήταν και η επιστροφή του Μπεναχούρ στο κέντρο ενώ η μίνι έκπληξη αφορούσε τον Μαντούκα που κρίθηκε έτοιμος και πήρε θέση βασικού στο δεξί άκρο. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν αλλαγές με τους Πίντο και Μοράις στα χαφ και τον Αλωνεύτη στο αριστερό άκρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά και για τις δυο ομάδες αλλά σχετικά νωρίς τα δεδομένα ανατράπηκαν αφού η Μπακού ήταν η ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την μάχη του κέντρου.  Οι αζέροι έδειξαν πιο φρέσκοι και με καλή κυκλοφορία της μπάλας έδειξαν ότι θα ήταν και αυτοί τη φορά απειλητικοί. Η πρώτη προειδοποίηση για την ομάδα μας ήρθε στο 13 όταν μετά από φοβερή εκτέλεση φαουλ του Γούμπει η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χιώτη.

Το πρώτο όμως σοκ ήρθε στο 22 όταν με κάθετη μπαλιά παίκτης της Μπακού βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Χιώτη αλλά σε πλάγια θέση. Η έξοδος του τερματοφύλακα μας δεν ήταν επιτυχής αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και ο Σαντίγκοφ την έσπρωξε στα δίκτυα προ του Σέρχιο.

Το γκολ των αζέρων αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα μας που πριν να καταλάβει τι έγινε δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο 30. Ο Γούμπει αυτή τη φορά δεν συγχώρεσε αφού με ένα φοβερό σουτ από τα 40 μέτρα και πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το replay δεν διαφωτίζει αν η τροχιά της μπάλας άλλαξε λόγω παρεμβολής του Αλεξάνδρου.

Το 0-2 πάγωσε τους πάντες και όταν χάθηκε η ευκαιρία με τον Μπουντιμιρ στο 34 έγινε ξεκάθαρο ότι θα χρειαζόταν μια τιτάνια προσπάθεια και αρκετή τύχη για να προκριθούμε. Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας την ομάδα μαγκωμένη άλλαξε πλευρές τους Μαντούκα και Αλωνεύτη αφού ο Βραζιλιάνος δεν μπορούσε να βοηθήσει από δεξιά.

Χωρίς να πιέσουμε καταφέραμε να μειώσουμε στο σκορ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα όταν μετά από σέντρα του Μαντούκα ο Αλωνεύτης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και στη επιστροφή ο Μπεναχούρ την έστειλε στα δίκτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας αφού παρά τη θέληση όλων για ένα γρήγορο τέρμα, η ομάδα μας δεν μπορούσε καν να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι κάλο. Ο Μαντούκα επέστρεψε στο δεξί άκρο όπου ήταν ανούσιος και ακίνδυνος ενώ ο Μπεναχούρ δυσκολευόταν να γίνει δημιουργικός.

Τα πολλά λάθη και η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας και όταν αυτά γίνονταν και από τους λεγόμενους έμπειρους φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε για το θαύμα. Η ταφόπλακα μπήκε στο 60 όταν ο Πίντο έκανε ένα αβίαστο λάθος δίνοντας την μπάλα σε αντίπαλο. Η αντεπίεση των αζέρων ήταν υποδειγματική και  Φλαβίνιο τέλειωσε τη φάση έκανε το 1-3.

Τα τελευταία 30 λεπτά ήταν μαρτυρικά για όλους μας αφού ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί με τους παίκτες μας να μην μπορούν να αντιδράσουν. Οι αλλαγές ήταν άμεσες αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα όλη η ομάδα παρουσίασε το χειρότερο δυνατό πρόσωπο.

Η μουρμούρα στην κερκίδα, η ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων ήταν αναμενόμενα αν και απαράδεκτα φαινόμενα.

Κίτρινες: Μπούντιμιρ

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρχιο, Αλεξάνδρου, Μπόρδα, Κλουκόφσκι (62 Χαραλαμπίδης), Μοράις, Πίντο, Μπεναχούρ (71 Σόουζα), Αλωνεύτης, Μαντούκα (79 Ατόρνο), Μπουντιμιρ

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!