Ξεκαθαρίζει το σκηνικό

Η σημερινή συνέδρια του συμβουλίου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο Ερωτοκρίτου θα εμμένει στην απόφαση του για παραίτηση ή αν πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει στηθεί προκειμένου να βγει πιο δυνατός μέσα από την αμφισβήτηση που αγγίζει τόσο τον ίδιο όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της εταιρείας.  Το λέμε αυτό γιατί από την ώρα που ο Ερωτοκρίτου ανακοίνωσε την παραίτηση του, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή μια εκστρατεία στήριξης του και παράλληλα δημιουργίας ενός κλίματος συμπόνιας και προσωπολατρίας προς το άτομο του. Είναι άστοχο να συμπεριφέρεται τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του με τέτοιο τρόπο αφού η εικονική συσπείρωση δεν θα λύσει τα προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Είναι επίσης λυπηρό ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ομάδας στην Κύπρο να χρησιμοποιεί τακτικές πίεσης προς διάφορες κατευθύνσεις που δεν έχουν καμία θέση στον ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα προς αδερφούς ΑΠΟΕΛίστες.Η ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ που καλεί τον Ερωτοκριτου σε παραίτηση έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την ανακοίνωση του Χριστόφορου Ποταμίτη που θυμήθηκε ότι πρέπει να στηρίξει τον Ερωτοκρίτου μια βδομάδα μετά που διακήρυττε ότι η εταιρεία ΑΠΟΕΛ βρίσκεται εδώ και καιρό στον «αυτόματο πιλότο».  Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι η στήριξη από πλευράς Ποταμίτη προς τη διοίκηση Ερωτοκρίτου έχει ημερομηνία λήξης. Και αυτό γιατί όπως τονίζει μετά τον Μαιο πρέπει να διοικήσουν την εταιρεία νέα πρόσωπα.

Ποιοι θα εμμείνουν στην θέση τους και ποιοι θα αλλάξουν στάση,  είναι κάτι που θα αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον. Οι οργανωμένοι έστειλαν το μήνυμα τους με την κάθοδο τους στα γραφεία της εταιρείας την περασμένη Πέμπτη δηλώνοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους «τετελεσται». 

Ο ΑΠΟΕΛ δυστυχώς δεν ανήκει στον κόσμο του αλλά στους μετόχους του.  Αυτή ήταν και η θέση του Ερωτοκρίτου όταν σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε κάτω από πίεση, δικαιολογούσε τον εαυτό του δηλώνοντας ότι είναι υπόλογος στους μετόχους. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι εγκλωβισμένος στις αποφάσεις των λίγων που κατέχουν τις μετοχές της εταιρείας και όχι στους πολλούς που βλέπουν τον ΑΠΟΕΛ ως τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας.

Ο κόσμος θέλει να ηγούνται άτομα με όραμα και όχι ανακυκλωμένοι παράγοντε. Είναι κρίμα να μην συνειδητοποιούν κάποιοι ότι δεν έχουν ούτε την όρεξη ούτε το κίνητρο να συνεχίζουν να διοικούν τον ΑΠΟΕΛ. Είναι λυπηρό να λειτουργούν ως απλοί παρατηρητές μέσα στο συμβούλιου του ΑΠΟΕΛ, τα πιο εύφορα χρόνια της ομάδας μας.

Αρνούμαστε να είναι μέτρο σύγκρισης ο Αντρέας Παντελή της Ανόρθωσης και οι προηγούμενες διοικήσεις του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί αυτό να βολεύει τη διοίκηση αλλά ο κόσμος αναμένει πολύ περισσότερα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!