Οι αλήθειες του αριθμού 8

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται από χτες 8 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας αφού δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο Τσίρειο στάδιο από τον πρωτοπόρο απόλλωνα. Διανύουμε την 8η αγωνιστική και ο ΑΠΟΕΛ μετρά ήδη τρεις ήττες, μία ισοπαλία και τέσσερεις νίκες. Η μόνη νίκη που καταφέραμε να σημειώσουμε μακριά από την έδρα μας είναι πάνω στην Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος αφού στις υπόλοιπες τρεις εξόδους μας μακριά από την Λευκωσία  δεν μπορέσαμε να πάρουμε καν τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Ο επιθετικός απολογισμός των 8 γκολ φανερώνει ως ένα μεγάλο βαθμό και τον λόγο που η ομάδα μας μετρά τις πιο πάνω απώλειες. Η αφλογιστία των επιθετικών μας αποτυπώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο αφού κανένας από αυτούς δεν έχει σημειώσει ακόμα γκολ. Μόλις δύο ασιστ καταγράφονται στα 8 τέρματα που έχουμε σκοράρει όμως και πάλι δεν υπάρχει συμμετοχή επιθετικού σε αυτά.

Στις μέχρι στίμης υποχρεώσεις της ομάδας μας στο πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί 8 από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα μας. Μόνο ο Αρτυματάς δεν έχει πάρει ακόμη κανένα λεπτό συμμετοχής από αυτούς που ήρθαν στην ομάδα μας κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού προγραμματισμού. Είναι λυπηρό γιατί παρόλο που ο ΑΠΟΕΛ έφερε εννέα νέα αποκτήματα σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει την  περσινή εικόνα της ομάδας, κανένα από αυτά δεν μπορεί να διακριθεί και να κάνει την διαφορά.

Αποχώρησαν από τον ΑΠΟΕΛ 8 ποδοσφαιριστές από αυτούς που σήκωσαν πέρσι τον Μάιο το πρωτάθλημα και η απουσία πολλών από αυτούς είναι περισσότερο από εμφανής στην ομάδα μας. Από τους 8 αυτούς οι Πίντο, Τζιόλης, Μπέκμαν, Μπίτον, και Καρυπίδης ήταν βασικοί συντελεστές στην κατάκτηση του περσινού τίτλου και σχεδόν μονίμως στην αρχική εντεκάδα.

Η ομάδα μας, μόλις πριν δύο χρόνια βρισκόταν ανάμεσα στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και κέρδισε τον θαυμασμό ολόκληρης της υφηλίου. Τα όσα ζούμε εδώ και 5 περίπου μήνες είναι η τρανή απόδειξη του πως μια σειρά λανθασμένων χειρισμών μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα σε τρομερά αγωνιστικά και οικονομικά αδιέξοδα. Οι χειρισμοί αυτοί φέρουν την υπογραφή του Φοίβου Ερωτοκρίτου.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!