Οι απαιτήσεις του κόσμου και το πλάνο της διοίκησης

Όπως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα έχει διαμορφωθεί το εξής σκηνικό: Μερίδα οπαδών μας  αναμένει ότι προπονητής και διοίκηση θα προχωρήσουν σε μεταγραφικές υπερβάσεις που θα κάνουν τον ΑΠΟΕΛ πανίσχυρο ενόψει της νέας χρονιάς. Μια χρονιά όπου η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος, ενώ επιβεβλημένη είναι και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League! Η απαίτηση του κόσμου για ποιοτική ενίσχυση και πραγματοποίηση αυτού που αποκαλούμε υπέρβαση ενισχύθηκε και από τις τοποθετήσεις του πρόεδρου, όταν στην τελευταία γενική συνέλευση τόνισε ότι η ρευστότητα που απολαμβάνουμε θα αξιοποιηθεί για την ισχυροποίηση του ρόστερ έτσι ώστε η ομάδα να εκπληρώσει τους πιο πάνω στόχους. Πρέπει να θυμίσουμε όμως ότι η τοποθέτηση Ερωτοκρίτου αναφορικά με το πλάνο της διοίκησης δεν αφορούσε μόνο την ενίσχυση της ομάδα αλλά και την κάλυψη των ελλειμματικών προϋπολογισμών.

Τι σημαίνει όμως μεταγραφικές υπερβάσεις και γιατί τις έχει ανάγκη ο κόσμος; Παρόλο που είναι δύσκολο να μπούμε στο μυαλό του καθενός γίνεται αντιληπτό ότι ο κόσμος προσδοκά στην απόκτηση παικτών των οποίων το βιογραφικό τους θα διασφαλίζει ότι θα είναι καλύτεροι από αυτούς που αποχώρησαν. Με αυτή τη λογική πολλοί θεωρούν  ότι ακόμα δεν έχει αποκτηθεί ο αντί Ζόρζε ενώ αναμένουν ότι θα προκύψει και μια μεταγραφή που θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενθουσιασμό και από αυτόν όταν αποκτήθηκε ο Αλμέιδα.

Οι πιο πάνω απαιτήσεις όμως έρχονται σε αντίθεση με το πλάνο της διοίκησης. Πρώτα από όλα πρέπει να υπενθυμίσουμε τις κατά καιρούς δηλώσεις των διοικούντων ότι το φετινό μπάτζετ δεν θα διαφοροποιηθεί σε ουσιαστικό βαθμό από το περσινό. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δοθούν σοβαρά λεφτά για να αποκτηθεί κάποιος παίκτης.

Η μεγαλύτερη έγνοια όμως των διοικούντων είναι πως θα κλείσει η φετινή οικονομική τρύπα χωρίς με το λιγότερη δυνατή χρήση του αποθέματος των 8 τουλάχιστον εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν. Είναι για αυτό που θέτουν και αυτοί ως απαραίτητη προϋπόθεση την πρόκριση στους ομίλους που θα φέρει ένα έσοδο της τάξης των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι η διοίκηση είναι δεκτική στην πώληση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, η οποία θα έφερνε ένα σημαντικό έσοδο στην εταιρεία.

Για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων το βάρος θα πέσει και πάλι στον Γιοβάνοβιτς ο οποίος καλείται με το ρόστερ που θα διαμορφωθεί σύντομα να βάλει την ομάδα για πώτη φορά στους ομίλους του Europa και στη συνέχεια να οδηγήσει την ομάδα σε μια ακόμα κατάκτηση πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι  και αυτός υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν παράλογες μεταγραφικές προσθήκες που θα διαταράξουν τις ισορροπίες στην ομάδα και θα βάλουν σε οικονομικές περιπέτειες τον ΑΠΟΕΛ τα επόμενα χρόνια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!