Οι δηλώσεις των Θεών

Στις εμπειρίες που αποκόμισε καθένας ξεχωριστά αλλά και ο ΑΠΟΕΛ σαν ομάδα στάθηκε ο αρχιτέκτονας της πιο ιστορικής πορείας. Ο Γιοβάνοβιτς είπε ότι σε αγώνες όπως το σημερινό δεν μετρά το σκορ αλλά η προσπάθεια, η οποία ήταν αυτή που ήθελαν όλοι.  Οι παίκτες που έκαναν δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στάθηκαν επίσης στο άθλο ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι πλέον σκέφτονται μόνο το πρωτάθλημα. Γιοβάνοβιτς:«Η πρόκριση είχε κριθεί στην Λευκωσία. Εμάς στόχος μας ήταν να κάνουμε καλό παιχνίδι, παρότι δεν ήταν εύκολο να το κάνουμε απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Ρεάλ, που είναι από τις κορυφαίες του κόσμου. Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο να προσαρμοστούμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως γενικά παίχθηκε ένας καλός αγώνας με εφτά γκολ και πολλές ευκαιρίες». «Αυτά τα παιχνίδια εξαρτώνται από την απόδοση της Ρεάλ, όμως το δεύτερο ημίχρονο μας ικανοποίησε. Είμασταν πολύ καλοί, πετύχαμε δύο γκολ, και είχαμε και άλλες ευκαιρίες. Σίγουρα χάσαμε τον αγώνα, δεν ασχολούμε με τα πολλά γκολ, αυτό είχε σημασία ήταν πως η εξέλιξη του σκορ ήταν μια ικανοποίηση για μας να παίζουμε σε αυτό το παιχνίδι. Το σκορ δεν έχει σημασία, όσο η προσπάθεια. Εξάλλου στόχος μας ήταν να παρουσιαστούμε καλοί, ίσως και καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα. Είναι τεράστιες οι εμπειρίες από αυτά τα δύο παιχνίδια. Είναι σπουδαίας σημασίας για το μέλλον αυτής της ομάδας, για μένα προσωπικά και για τους παίκτες».

Πουρσαϊτίδης: Το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος στο γήπεδο και από την τηλεόραση. Ήρθαμε να κάνουμε το καθήκον μας και ξέραμε ότι τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο παιχνίδι. Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο. Κρατήσαμε την μπάλα, πετύχαμε δύο τέρματα, είχαμε και κάποιες ευκαιρίες. Πέσαμε με ψηλά το κεφάλι. Είναι διαφορετικό να μένεις έξω από κάποια χειρότερη ομάδα και διαφορετικό από την καλύτερη ομάδα στον πλανήτη. Κρατάμε τα πάντα από τον μαραθώνιο, όλες τις στιγμές. Είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές που θα αγωνιστούν στον ΑΠΟΕΛ. Θα έχουν μία σπουδαία παρακαταθήκη από τα παιδιά που παίζουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για τον ΑΠΟΕΛ. Ολοι είχαμε δύσκολο έργο, αλλά ίσως η δεξιά πλευρά τράβηξε το μεγαλύτερο κουπί στα δύο παιχνίδια. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, τους ακούγαμε και στα 90 λεπτά του αγώνα.

Χαραλαμπίδης: ‘Ένιωσα πολλή περηφάνια, να τελειώνει η χρονιά σ’ αυτό το γήπεδο. Θα χαρούμε για τις εμπειρίες και θα τις έχουμε για πολλά χρόνια μαζί μας. Δουλέψαμε αρκετά καλά, το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο, είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση, ήρθαν και τα γκολ και οι ευκαιρίες. Κλείσαμε ένα κύκλο μιας όμορφης πορείας με όμορφο τρόπο. Θέλουμε το πρωτάθλημα, θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε.

Μαντούκα: Νομίζω ότι αυτό ήταν καλύτερο από το πρώτο παιχνίδι. Είναι μεγάλη τιμή που κατάφερα να πετύχω γκολ. Αξίζαμε αυτή την πορεία και αυτή την εμφάνιση. Θέλαμε και καταφέραμε να τελειώσει η πορεία με καλό τρόπο. Παίξαμε απέναντι σ’ ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια φανταστική εμπειρία και ευχαριστώ το Θεό για τη βοήθεια που είχαμε. Είμαι περήφανος που ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την προσπάθεια. Τώρα ξεχνάμε το Τσάμπιονς Λιγκ, ανασυντασσόμαστε και συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα.

Αλμέιδα: Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι για τους εαυτούς μας και για τον κόσμο που ήταν μαζί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Δείξαμε πως και οι μικρές ομάδες μπορούν να φτάσουν σ’ ένα ψηλό επίπεδο. Είναι ευγνώμων που έζησα αυτή την εμπειρία και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες μου. Είναι απίθανο να παίζεις στο Μπερναμπέου και να πετυχαίνεις γκολ. Μπορεί να δεχθήκαμε πέντε τέρματα, αλλά παίζαμε απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!