Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά για όλο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι κάτι το φανταστικό. Ούτε τα όνειρα μας δεν μπορούσαμε να φτάσουν ως εδώ. Όμως όταν έχεις να κάνεις με τέτοιους παίχτες σαν τους δικούς μου, με τέτοια αυτοπεποίθηση, μπορείς να πετύχεις πολλά. Και όταν υπάρχει τέτοιος κόσμος με τόσο πάθος και παλμό, τότε σίγουρα είναι κάτι το απίστευτο για όλους μας. Είχα πει πως για να έχουμε ελπίδες πρέπει όλοι οι παίχτες να κάνουν ένα τέλειο παιχνίδι, ο καθένας στο ρόλο που έχει και η ομάδα σαν ομάδα. Γενικώς στο παιχνίδι και η αυτοπεποίθηση που βγάλαμε έδειξε πως μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή και να περάσουμε στην επόμενη φάση.Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Πολύ τρέξιμο και καθαρό μυαλό. Όποτε είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε το κυνηγούσαμε μανιωδώς. Μας βοήθησε ο τρόπος που εξελισσόταν το παιχνίδι. Είχαμε αυτοπεποίθηση και στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίχτες με δική τους απόφαση πήγαν στα πέναλτι. Όταν υπάρχει τέτοια αυτοπεποίθηση και ευθύνη από τους  παίχτες, υπάρχει αισιοδοξία πως η ομάδα θα τα καταφέρει. Το πιο σημαντικό ήταν η αποφασιστικότητα, η οργάνωση και η επιμονή σε ένα πλάνο για να πάρουμε το παιχνίδι.Χιώτης: Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο«Αφιερώνω αυτήν την πρόκριση στην οικογένειά μου και επίσης θέλω να δείξω στην Ελλάδα πως με όλα αυτά που… τραβάνε, ότι πρέπει να τα βάλουν με τα μεγαθήρια. Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να τα βάλεις με τους ισχυρούς και αποδείξαμε πως όταν το κάνεις αυτό δεν βγαίνεις πάντα χαμένος. Στο πρώτο ματς είχαμε λίγο φόβο και νομίζω πως υπερεκτιμήσαμε την Λιόν. Σήμερα μπήκαμε στο γήπεδο για το ευχαριστηθούμε.

Είμαστε γεμάτοι περηφάνια και θα περάσει καιρός για να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει. Δεν μας απασχολούν τα μπάτζετ και αποδείξαμε πως στο ποδόσφαιρο μετράει και το ταλέντο, η διάθεση και η ψυχή. Εδώ το ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο. Ειλικρινά δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα. Παίζαμε καλά και η Λιόν δεν έκανε φάσεις. Σίγουρα χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και τύχη, αλλά και δουλειά και προσπάθεια και μελέτη»Χαραλαμπίδης: Κοινωνικό φαινόμενο ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι το θέμα που ασχολείται όλη η Κύπρος. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που έχουμε κάνει φέτος. Έχουμε γράψαμε ιστορία. Μετά από πολλά χρόνια θα το αναπολούμε. Θέλω να πω πως δίκαια αυτή η ομάδα τα κατάφερε. Μια φορά μπορεί να είναι σύμπτωση, δύο, τρεις, πέντε όμως δεν μπορεί να είναι τυχαίο όταν επαναλαμβάνεται.

Αυτή η ομάδα δουλεύει, έχει ομαδικό πνεύμα, το θέλει πάρα πολύ. Ευχαριστώ τον Θεό που μας δίνει τόσες πολλές χαρές. Σε όλες τις κληρώσεις πίστευα πως θα περάσουμε. Από τον Ιούνιο πίστευα πως είχαμε πιθανότητες. Αν δεν πιστεύεις σε κάτι, δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα όσα έχουμε πετύχει είναι αξιοθαύμαστα. Με μια καλή κλήρωση μπορούμε να φτάσουμε στα ημιτελικά. Με όποια ομάδα κι αν πέσουμε εκτός της Ρεάλ και της  Μπαρτσελόνα που είναι άλλου επιπέδου, πιστεύω πως θα έχουμε πιθανότητες.

Πριν το ματς είπαμε να παίξουμε επιθετικά, να σκοράρουμε, να κερδίσουμε. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ήμασταν ενθουσιώδεις και παθιασμένοι. Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ πίστευα πως μπορούμε ανά πάσα στιγμή να σκοράρουμε. Είχαμε τρομερή αυτοπεποιήθηση και ενθουσιασμό

Πουρσαϊτίδης: «Είμαστε μια οικογένεια»

«Αυτή η βραδιά ανήκει στους παίχτες και στον κόσμο. Δουλέψαμε όλοι μαζί για 120 λεπτά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Εγώ είμαι πανευτυχής. Δεν υπάρχει κάτι που να σε ικανοποιήσει περισσότερο από το να ξέρεις ότι έστω και για ένα βράδυ έκανες τόσο κόσμο τόσο ευτυχισμένο. Αυτό το βράδυ ανήκει στους παίχτες και τον κόσμο. Ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Ένα όνειρο που συνεχίζεται. Κάναμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες και όσους αγαπάνε την ομάδα. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό το όνειρο.Φαβορί ήταν η Λυόν, όμως όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Παίξαμε με μυαλό και ψυχή, όπως κάνουμε συνήθως και τα καταφέραμε τέλεια. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, μείναμε στο τέλος από κούραση όμως ευτυχώς είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε στην πρόκριση.Ακούγεται παράξενο να λες ότι είσαι στους 8. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε μια οικογένεια και στις χαρές και στις λύπες. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας μας. Υπάρχει μια τέλεια ατμόσφαιρα μεταξύ μας»

Μοράις; «Είμαστε σε όνειρο»

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε όνειρο. Ήταν μια φανταστική βραδιά, ένα φανταστικό παιχνίδι και είμαι σίγουρο ότι όλοι το απόλαυσαν. Πάντα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας και μαζί του νοιώθουμε ότι έχουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Είμαστε στους οκτώ και είναι φανταστικό. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας».Αλμείδα: Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω

«Μόνο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να νιώσει αυτά τα συναισθήματα. Το κλειδί ήταν η ομαδική δουλειά, η αυτοπεποίθηση και το γεγονός ότι το πιστέψαμε. Έχασα πολλές ευκαιρίες, αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς πάντα να σκοράρεις. Σημασία έχει ότι προκριθήκαμε και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρω, μου είπε ο προπονητής να εκτελέσω το πρώτο πέναλτι»Ολιβέιρα: Έγινε χαμός στα αποδυτήρια«Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Στα αποδυτήρια έγινε χαμός, είναι απίστευτο αυτό που πετύχαμε. Θα το απολαύσουμε κα θα δούμε την επόμενη μέρα. Είναι ότι καλύτερο πετύχαμε στην καριέρα μας»

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!