Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΑΠΟΕΛ Vs ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2-0

Το ΑΠΟΕΛ είναι ο άξιος κυπελλούχος 2008 αφού καταθέτοντας ψυχή και αγωνιστική ανωτερότητα κέρδισε δίκαια την πρωταθλήτρια ομάδα της Ανόρθωσης. Το 2-0 μέσα στο ΓΣΠ ήταν επιστέγασμα μιας ονειρεμένης βραδιάς όπου παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμος παρέδωσαν μαθήματα. Οι χαμένες ευκαιρίες δεν μας στοίχησαν και στο δεύτερο ημίχρονο ο φανταστικός Μοραίς με ένα απίστευτο γκολ έθεσε τις βάσεις για τη νίκη, την οποία έκανε ακόμα πιο μεγάλη ο Μιροσάβλιεβιτς που σκόραρε το δεύτερο τέρμα.

Οι στιγμές που εξελίχθηκαν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης ήταν συγκλονιστικές αφού η έκρηξη χαράς σε όλους μας ήταν ολοφάνερη. Οι παίκτες έκαναν σαν μικρά παιδιά, ο κόσμος στις κερκίδες τραγουδούσε από χαρά ενώ ο Σατσιάς με πατερίτσες δεν μπόρεσε να λείψει από τη γιορτή. Όταν οι Σατσιάς και Μιχαήλ ύψωσαν στον αέρα το κύπελλο έγινε πραγματικός χαμός και η αρχή μιας μεγάλης νύχτας.

Ο αγώνας
Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα μας ο Γιοβάνοβιτς αφού προτίμησε τον Μακρίδη δίπλα από τον Μοραίς. Ο Ζε Κάρλος επίσης προτιμήθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ λίγο πιο μπροστά του ήταν ο Μιροσάβλιεβιτς.

Ο αγώνας άρχισε κάπως επιφυλακτικά και για τις δυο ομάδες αλλά το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Με τον Μοραις να ανταποκρίνεται στο ρόλο του αμυντικού χαφ η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει την μάχη του κέντρου. Σαν αποτέλεσμα η Ανόρθωση κόπηκε στα δυο, αλλά ήταν η ομάδα που έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν το σουτ του Κόστα ανάγκασε τον Νικολόσκι να διώξει σε κόρνερ.

>

Το ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να επιτεθεί από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά του Χαραλαμπίδη. Οι συνδυασμοί των παικτών μας ήταν καλοί, η διάθεση ακόμα περισσότερη αλλά η τελική πάσα λανθασμένη. Ο Ζε Κάρλος επίσης βοήθησε με τις ενέργειες του αφού αποτελούσε μια διαρκή απειλή από την αριστερή πλευρά.

Η πίεση έφερε δυο καλές ευκαιρίες αρχικά με σουτ του Χραλαμπίδη και στη συνέχεια μια ακόμα πιο ξεκάθαρη με τον Κόντη. Η Ανόρθωση που τα περίμενε όλα από τον Κόστα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Δαιμονισμένα άρχισε η ομάδα μας το δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας ακόμα περισσότερη θέληση να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Ο Χαραλαμπίδης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και με το καλημέρα έδωσε μπαλιά στον Μιροσάβλιεβιτς του οποίου η κεφαλιά αποκρούστηκε σωτήρια από τον Μπεκιαι. Η πίεση της ομάδας μας ήταν άνευ προηγουμένου και στο 52′ χάθηκε ακόμα μια κραυγαλέα ευκαιρία όταν νέα κεφαλιά του Μιορσάβλιεβιτς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατάληξε στον Μοραίς ο οποίος με ένα απίστευτο σε τεχνική σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός και το τι έγινε στο ΓΣΠ δεν μπορεί να περιγραφή με λόγια. Η ομάδα μας πήρε το προβάδισμα που ήθελε και η νεκρή μέχρι εκείνο το διάστημα Ανόρθωση δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει.

Προ του φάσματος της ήττας οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν και εκμεταλευόμενοι την προσωρινή οπισθοχώρηση των παικτών του Γιοβάνοβιτς δημιούργησαν στο 59′ μια καλή ευκαιρία αλλά ο Φρούσσος ήταν άστοχος.

Στην επόμενη επίθεση ο Μιροσάβλιεβιτς έχασε νέα κλασσική ευκαιρία και όλοι άρχισαν να αγχώνονται αφού δεν μπορούσαμε να τους αποτελειώσουμε. Η κούραση άρχισε να καταβάλει κάποιους ποδοσφαιριστές μας και στο 73′ ο Ζε Κάρλος που ήταν ένας από αυτούς έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μόνος απέναντι από τον Μπεκιαι, του πάσαρε.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 73′ σε μια ανύποπτη φάση όταν μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη ο Μιροσάβλιεβιτς βρέθηκε μόνος στην περιοχή και αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και το 2-0 ήταν γεγονός.

Το κύπελλο δεν μπορούσε πλέον να χαθεί με τίποτα αφού η θέληση των παικτών μας δεν άφησε τους παίκτες του Κετσπάγια να πετύχουν κάτι καλό. Μια φορά που χρειάστηκε ο Νικολόσκι έδιωξε με υπερένταση την μπάλα διατηρώντας την εστία μας ανέπαφη. Οι τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς στα τελευταία δέκα λεπτά «πάγωσαν» τον αγώνα και έδωσαν την ευκαιρία στους Χατζί, Μαχλά και Δασκαλάκη να αγωνιστούν.

Κίτρινες : Χαραλαμπίδης, Σεγκιρί

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Φλορέα, Κόντης, Σεγκιρί, Μπρούρσε, Μοράις, Χαραλαμπίδης (87΄ Δασκαλάκης), Μακρίδης, Πίντο, Μιροσάβλιεβιτς (90΄ Μαχλάς), Ζε Κάρλος (82΄ Χατζί).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιοβάνοβιτς:
«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!