Οι διαδικασίες και οι μυϊκοί τραυματισμοί

Επανερχόμαστε στο θέμα των τραυματισμών και πιο συγκεκριμένα των μυϊκών, οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται και να παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μας από την αρχή της χρονιάς. Πρόκειται για να ένα πολύπλοκο θέμα για το οποίο είναι δύσκολο να τοποθετηθεί κάποιος με τρόπο απόλυτο εκτός και αν γνωρίζει σε βάθος τα δεδομένα που σχετίζονται με τον κάθε παίκτη, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αλλά και την προπόνηση φυσικής κατάστασης που ακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως η εικόνα που εκπέμπει ο ΑΠΟΕΛ είναι προβληματική αφού οι μυϊκοί τραυματισμοί τους πρώτους τέσσερις μήνες ήταν πιο πολλοί από ποτέ. Ο προβληματισμός είναι έντονος. Επιβεβαιώθηκε μάλιστα και από πλευράς διοίκησης με τον Πετεβίνο να δηλώνει πριν τον αγώνα με τον Άγιαξ ότι το όλο θέμα προβληματίζει τους υπεύθυνους.

Όπως τόνισε γίνονται συζητήσεις στην προσπάθεια να βρεθούν οι τρόποι και διαδικασίες για να αποφεύγονται τέτοιοι τραυματισμοί. Ο εκπρόσωπος τύπου γνωρίζοντας τη συζήτηση και τις κατηγορίες που προσάπτονται για το θέμα δήλωσε πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση  λέγοντας πως όταν υπάρχουν συνεχόμενες υποχρεώσεις είναι λογικό να αυξάνεται ο μέσος όρος τραυματισμών.

Γίνεται αντιληπτό ότι το όλο θέμα σχετίζεται άμεσα με την εκγύμναση της ομάδας και τον Γεωργίτσα που είναι το αρμόδιο άτομο από πλευράς τεχνικού τιμ. Πάντως ο τελευταίος τραυματισμός του Τζιμπούρ είναι χαρακτηριστικός αφού έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι μυϊκοί τραυματισμοί συμβαίνουν χωρίς κάποιο μοτίβο αφού συμβαίνουν σε παίκτες με περιορισμένο αλλά και σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Στο σύνολο τους επίσης οι μυϊκοί τραυματισμοί υπήρξαν σε μια περίοδο όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ο Δώνης επέλεξε να κάνει μαζικό rotation γεγονός που θα έπρεπε να παίξει καταλυτικό ρόλο στο να περιοριστούν τα προβλήματα.

Δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε και να συσχετίσουμε το θέμα των τραυματισμών με το ότι παίκτες δεν έχουν δυνάμεις στους τελευταίους αγώνες. Η παραδοχή του Δώνη ότι η ομάδα είναι κουρασμένη είναι χαρακτηριστική ενώ δείχνει και πως δεν κρύβεται. Είναι άγνωστο όμως αν η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εορτών είναι αρκετή για να διορθωθεί το όλο σκηνικό.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!