Οι δοκιμές και η διαχείριση του ρόστερ

Οι αγώνες κυπέλλου με την Αλκή θεωρήθηκαν χρήσιμοι αφοί βοήθησαν τον προπονητή μας να δοκιμάσει πράγματα όσον αφορά θέματα τακτικής, να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών και παράλληλα να ξεκουράσει αυτούς που το είχαν ανάγκη. Προκύπτουν λοιπόν τα ακόλουθα συμπεράσματα: To προβληματικό 4-2-3-1

Η διάταξη 4-2-3-1 με τον Σιέρινταν στην κορυφή της επίθεσης δεν είναι αρκετά δουλεμένη και σίγουρα καθόλου αποτελεσματική. Ο Ιρλανδός δεν μπορεί να γίνει δημιουργικός και απειλητικός αφού η μπάλα δεν φτάνει εύκολα και σωστά σε αυτόν ενώ οι ακραίοι επιθετικοί δεν δίνουν τις απαραίτητες βοήθειες. Στον επαναληπτικό ούτε η παρουσία του Ντε Βινσέτι ήταν αρκετή για να δουλέψει καλύτερα το σύστημα και ήταν για αυτό που στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η διάταξη.

Ανάσες σε αυτούς που έπρεπε

Οι Πάρντο, Αμορίν και Αλωνεύτης είχαν την πολυτέλεια να μην αγωνιστούν καθόλου στους δυο αγώνες, με τον τελευταίο να έχει μεγάλη ανάγκη από ένα διάλειμμα αφού είναι από τους παίκτες που επιφορτίστηκαν αρκετά από την αρχή της χρονιάς έστω και αν το ιστορικό του έχει αρκετούς τραυματισμούς.

Υπήρξαν παράλληλα αυτοί που αγωνίστηκαν όσο έπρεπε προκειμένου να έρθει η πρόκριση. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Μαντούκα και Ντε Βινσέτι η παρουσία των οποίων είναι καταλυτική προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε μόνο 30 λεπτά στους δυο αγώνες κυπέλλου ενώ ο Ντε Βινσέτι θα αγωνιζόταν λιγότερο αλλά το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν το επέτρεψε.

Και οι παγκίτες

Η κλήρωση επέτρεψε στον Δώνη να δώσει χρόνο συμμετοχή σε παγκίτες και τραυματίες έτσι είδαμε τους Αρτυματά, Σολωμού, Αλεξάνδρου και Μπόρδα να παίρνουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Μετά από μήνες επανήλθε και ο Γκόμες ενώ πύκνωσαν οι συμμετοχές του Χιώτη που έδειξε την απαιτούμενη ετοιμότητα.

Ο προπονητής μας δήλωσε ότι οι αγώνες με την Αλκή τον βοήθησαν να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα στο αν και πόσο μπορεί να υπολογίζει σε κάθε παίκτη ξεχωριστά κάτι που θα δούμε και στην πράξη μέσα από τους αγώνες πρωταθλήματος στη συνέχεια.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!