Οι δύο όψεις της καθυστέρησης

Εδώ και μέρες η διοίκηση με κύριο εκφραστή τον πρόεδρο εκφράζει την αισιοδοξία αν όχι και σιγουριά ότι το θέμα απόκτησης επιθετικού θα κλείσει εντός μερικών ωρών ή και ημερών. Πριν δέκα περίπου μέρες ακούσαμε τον Φοίβο Ερωτοκρίτου να δηλώνει πως μέχρι το Σαββατοκύριακο που πέρασε θα έκλεινε το όλο θέμα. Τη Δευτέρα οι διοικούντες έθεσαν και πάλι νέο χρονοδιάγραμμα το οποίο αφορούσε τη χτεσινή μέρα το οποίο και πάλι δεν μπόρεσε να τηρηθεί αφού οι παίκτες που έλπιζαν ότι θα απαντήσουν θετικά απάντησαν αρνητικά. Όπως όλα δείχνουν ούτε και αυτή την εβδομάδα θα προκύψει ανακοίνωση και κατ΄επέκταση ούτε και μετάβαση παίκτη στην Αυστρία.

Η καθυστέρηση απόκτησης επιθετικού γιατί πλέον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως οτιδήποτε άλλο έχει δυο παραμέτρους εκ διαμέτρου αντίθετες. Από την μια υπάρχει η άποψη ότι η όποια καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει αρνητικά αφού κανένας αξιόλογος επιθετικός δεν έχει την Κύπρο ψηλά στη λίστα επιλογών του. Υπάρχει επίσης και η άποψη ότι το παζάρι κυρίως για παίκτη της επίθεσης τώρα άνοιξε, θέση την οποία συμμερίζεται και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παράμετρος ήταν και παραμένει το οικονομικό αφού η διοίκηση θέλει παίκτη που να κάνει τη διαφορά, γρήγορο, με έφεση στο σκοράρισμα αλλά και σε τιμή ευκαιρίας! Κάτι τέτοιο δύσκολα θα βρεθεί και τα όσα γράφονταν από κάποιους για υπέρβαση λόγω εξοικονόμησης χρημάτων από άλλες μεταγραφές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η άλλη όψη της καθυστέρησης είναι αυτή που λέει ότι ήδη αργήσαμε και ο κίνδυνος να στερηθούμε των υπηρεσιών ενός επιθετικού που ίσως να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά στην Ευρώπη είναι ορατός. Εδώ και μήνες ξέρουμε ότι η επιτυχία στην ευρώπη περνά από τον 3ο προκριματικό αφού αν εξαιρεθεί ο Ολυμπιακός οι υπόλοιπες ομάδες δεν αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Παρόλα αυτά ο επιθετικός που ίσως κάνει τη διαφορά δεν αποκτήθηκε ενώ και αν ακόμα αυτό γίνει σύντομα το ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμος τις πρώτες μέρες του Αυγούστου είναι πολύ πιθανό. Θα είναι πραγματικά κρίμα να μην κυνηγήσουμε τις καλές πιθανότητες που έχουμε στην Ευρώπη επειδή καθυστερήσαμε για ακόμα μια χρονιά να κλείσουμε το ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά πόσο στοίχησε αυτό στην περασμένη μας προσπάθεια με τον ίδιο στον πάγκο όταν επιχειρήσαμε την ανατροπή των προβλέψεων με αντίπαλο την Σπάρτα Πράγας, χωρίς όμως να έχουμε ενισχυθεί έγκαιρα.

Νίκη στο πρώτο φιλικό
Τα φιλικά και ειδικότερα αυτά που θα διεξαχθούν στην Αυστρία είναι κομμένα και ραμμένα για τις ανάγκες και συμπεράσματα της τεχνικής ηγεσίας. Στο πρώτο η ομάδα μας κέρδισε την Κόσιτσε με 2-1 και όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα το παιχνίδι παίχτηκε σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων. Η MFK KOSICE προηγήθηκε στο 55′ με αυτογκόλ του Ηλία μετά από εκτέλεση φάουλ. Το ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με γκολ του Παπαθανασίου στο 64′ μετά από κάθετη πάσα του Mirosaljevic. Στο 85′ μετά από σουτ του Χαραλαμπίδη και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα ο Χρύσης, με κοντινό πλασέ, έκανε το τελικό 2-1.

Τον αγώνα ξεκίνησαν οι Κίσσας, Κόντης, Broerse, Πουρσαϊτίδης, Haxhi, Morais, Κυριάκου, Kosowski, Pinto, Zewlakow, Breska.

Οι αλλαγές που έγιναν ήταν οι ακόλουθες: Παπαθανασίου στη θέση του Zewlakow , Mirosaljevic στη θέση του Breska, Grancharov στη θέση του Broerse, Ηλία στη θέση του Haxhi, Μιχαήλ στη θέση του Morais, Σατσιάς στη θέση του Κυριάκου, Χαραλαμπίδης στη θέση του Kosowski, Αλεξάνδρου στη θέση του Pinto, Παναγιώτου στη θέση του Πουρσαϊτίδη και Gomes στη θέση του Κόντη.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!