Οι ευθύνες για την επιθετική ανυπαρξία

Τα έξι φιλικά του καλοκαιριού ήταν αρκετά να αναδείξουν το τεράστιο πρόβλημα σκοραρίσματος που ταλανίζει την ομάδα μας στις φετινές της ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις. Στις 2 Ιουλίου και προτού προχωρήσουμε στην απόκτηση του Γκονσάλβες αναδείξαμε το θέμα διερωτούμενοι για το τι στυλ επιθετικού χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ, δεδομένου ότι υπήρχει σοβαρό πρόβλημα στην συγκεκριμένη θέση. Δύο βδομάδες πριν, ο Πάουλο Σέρτζιο έφερνε στην ομάδα τον Σιέρινταν του οποίου το βιογραφικό δεν συνοδευόταν με την ποσότητα γκολ που έψαχνε η ομάδα μας. Στις 25 Ιουλίου γράφαμε ότι ο Πάουλο Σέρτζιο αναζητούσε επιθετικό. Στο συγκεκριμένο άρθρο τονίζαμε ότι ο ΑΠΟΕΛ στελεχώθηκε με δυο παίκτες (Μπουντιμίρ – Σιεριντάν) που έχουν το ίδιο αγωνιστικό προφίλ και που δύσκολα βλέπουν δίκτυα. Γράφαμε επίσης ότι «Με αυτά τα δεδομένα ο Σέρτζιο και κατ΄επέκταση ο ΑΠΟΕΛ ψάχνεται ελπίζοντας ότι το κενό που εντοπίστηκε είναι υπό έλεγχο και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια μας για πρόκριση στον 4ο προκριματικό»

Την ίδια περίοδο, ο Φοίβος Ερωτοκρίτου ως υπεύθυνος προγραμματισμού αλλά και οι παρα το Προέδρο σύμβουλοι του, Ραφαήλ και Αντωνίου, ανάλωναν την ενέργεια τους στο να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να θεωρούν τις ανησυχίες του κόσμου ως υπόσκαψη και κακόπιστη κριτική.

Στις 28 Ιουλίου Ερωτοκρίτου και Σερτζιο πήγαν να καταλάβουν ότι κάτι πάει στραβά και διέρρευσαν ότι προέκυψε η επιτακτική ανάγκη για απόκτηση επιθετικού! Στις 29 Ιουλίου η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ ποδόσφαιρο ανακοίνωνε μέσω του σχετικού sms την καταρχήν συμφωνία με τον 24χρονός Νιγηριανό Anthony Nnaduzor Mwakaeme. Την επόμενη μέρα η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μας ανακοίνωνε ότι η συμφωνία δεν θα προχωρούσε μένοντας εκτεθειμένη για τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.

Μετά το συγκεκριμένο αποτυχημένο μεταγραφικό επεισόδιο ακολούθησαν 2 ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί, αλλά η τυχερή πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα μας έδωσε άλλη μια ευκαιρία για να ενισχύσουμε την γραμμή κρούσης.  Ένα μήνα μετά την αποτυχημένη μεταγραφή του Tony διαδραματίστηκε το επεισόδιο με την περίπτωση Σαντίν και η αξέχαστη επίσης τοποθέτηση του Φοίβου Ερωτοκρίτου ότι θα κάνει 2-3 τηλέφωνα και αν κάτσουν τότε η ΟΥΕΦΑ θα δεχτεί να κάνουμε μεταγραφή.

Η επιθετική αφλογιστία του ΑΠΟΕΛ δεν είναι κάτι που έτυχε. Είναι προϊόν ενός λανθασμένου και επιπόλαιου προγραμματισμού που απέτυχε. Η τάση ωραιοποίησης της ψυχρής πραγματικότητας από τους διοικούντες, δεν τους επέτρεψε ποτέ να δουν τα πραγματικά προβλήματα της ομάδας.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η θέση και τα στατιστικά της ομάδας μας στους πρώτους οχτώ αγώνες του πρωταθλήματος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!