Οι κίνδυνοι αλλά και προοπτική

Ο ΑΠΟΕΛ μετά τον αποκλεισμό από το Champions League θα επιδιώξει να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League κάτι που δήλωσε και ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Η κλήρωση κρύβει αρκετές παγίδες αφού τόσο η Σάλκε όσο και η Σπάρτα Πράγας είναι από τις πιο δυνατές ομάδες του γκρουπ δυναμικότητας τους. Αυτό δεν λέει και πολλά αν αναλογιστεί κάποιος ποιες ομάδες βρίσκονται στο 3ο και 4ο γκρουπ με προϋπολογισμούς πολλαπλάσιους τους ΑΠΟΕΛ. Η πρόκριση στο επόμενο στάδιο του Europa μπορεί να ξεπλύνει την ντροπή του αποκλεισμού από την Αστάνα αλλά δεν μπορεί να θεωρείται καθόλου εύκολη.

Ο στόχος στον συγκεκριμένο όμιλο παραμένει διπλός.

Από οικονομικής πλευράς, η κάθε νίκη και ισοπαλία στο γκρουπ δεν συγκρίνεται σε καμία σχέση με τις αντίστοιχες των ομίλων του Champions League. Για τον ΑΠΟΕΛ όμως τα συγκεκριμένα έσοδα είναι σημαντικά στην προσπάθεια να αυξήσει όσο περισσότερο γίνεται το γενικό απολογισμό.

Από πλευράς συγκομιδής βαθμών, η συμμετοχή για ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ στο Europa League μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα από αυτή της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.  Όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα, κάθε νίκη στα παιχνίδια των ομίλων και των δύο διοργανώσεων δίνει στην ομάδα 2 βαθμούς στην κατάταξη δυναμικότητας ενώ κάθε ισοπαλία δίνει 1 βαθμό. Σε αντίθεση με το Champions League, η πρόκριση από τον Όμιλο του Europa στους 16 δεν προσφέρει επιπλέν βαθμούς, ενώ η πρόκριση σε κάθε επόμενο στάδιο προσφέρει από έναν βαθμό.

Round Points awarded
Champions League Europa League
First qualifying round elimination 0.5 0.25
Second qualifying round elimination 1 0.5
Third qualifying round elimination 1
Play-off elimination 1.5
Group stage participation 4 2
Win in group stage or subsequent round 2 2
Draw in group stage or subsequent round 1 1
Round of 16 participation 5
Quarter-finals, semi-finals, and finals participation 1 1

Ο ΑΠΟΕΛ πέραν από τα πιο πάνω αγωνίζεται για να διατηρήσει το προφίλ του ψηλά στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων φιλάθλων και για να μπορέσει να δημιουργήσει πιο εύκολες προϋποθέσεις για τα χρόνια που ακολουθούν.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!